‘Devlet memurları mitinge katılmaya zorlanıyor’ iddialarını ve mitinge katılanların ‘yevmiyeci’ olarak yorumlanmasını cevap veren Sadık Atay, “Yevmiyeciler yağmurda çalışmaz. Cuma günü şiddetli yağmurun altında gerçekleşen mitingimizde alanı dolduran vatandaşlarımız bu iddialara güzel bir cevaptır” şeklinde konuştu.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın mitingi AK Parti’de yüzleri güldürdü. Referandum öncesi Başbakan’ın aynı alanda gerçekleştirdiği mitingden daha çok kalabalığın olduğunu ifade eden Sadık Atay, katılımcılara teşekkür etti. Miting alanında 40-45 Bin kişi bulunduğunu iddia eden Atay, “Bu miting muhalefete bir cevaptır. Miting öncesi Çine Adnan Menderes Barajı açılışına katılanları ‘Yevmiyeciydi’ diyenler vardı. ‘Devlet memurları mitinge katılımları zorlanıyor’ diyerek çamur atmaya çalışanlar vardı. İşte o yağmur altındaki kalabalık bu iddialara bir cevaptır. Yevmiyeci yağmur altında çalışmaz. Para versende yağış varsa o gün işe gelmez. Bunu çiftçi olan, Aydınlı olan bilir. Fakat İstasyon Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaşımız 2 saat yağmurun altında bekledi. MHP ve CHP yağmur altında böyle bir miting yapsınlar da göreyim. O alanda 40-45 bin civarında insan vardı” dedi.
Miting nedeniyle hiçbir kimseyi rahatsız etmemek için özen gösterdiklerini dile getiren Sadık Atay, istemeden de olsa rahatsızlık verdikleri vatandaşlardan özür diledi.