Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, yaptığı basın açıklaması ile hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti eleştirerek “Sağlık çalışanları her geçen gün şiddete maruz kalıyor. Ancak sağlıkta yaşananların sorumlusu bizler değiliz” dedi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, “Her gün ülkemizin dört bir yanındaki binlerce sağlık kurumunda; acillerde, polikliniklerde, laboratuarlarda, ameliyathanelerde hastalarımızı sağlıklarına kavuşturmak için fedakarca çalışıyoruz.

Çünkü, bizler; İnsan yaşamına başlangıcından itibaren saygı göstereceğimize, kendi yaşamımızı insanlığın hizmetine adayacağımıza, hastalarımızın sağlığının bizim için en önde geleceğine, mesleğimize adım attığımız daha ilk günden söz verdik.

O Günden bu yana bizlerin en büyük mutluluğu hayata döndürdüğümüz, acısını-ızdırabını dindirdiğimiz, sağlıklarına kavuşturduğumuz hastalarımızın yüzündeki tebessümdür.

Ne var ki; Son yıllarda giderek artan bir şekilde şiddete maruz kalıyoruz. Her gün meslektaşlarımız darp ediliyor, yaralanıyor, sakat bırakılıyor, öldürülüyor.

Çünkü, sevgisiz, hürmetsiz, değer bilmez yöneticiler tarafından sürekli olarak haksızlığa uğruyor, suçlanıyor, hedef gösteriliyor. Oysa yapılan bütün propagandalara rağmen sağlıkta işlerin düzelmemesinin sorumlusu biz değiliz” dedi.

Bir doktorun günde 100-120 hasta bakmasının, hastalara yeterli süre ayıramamanın ve acil servislerdeki izdihamların sorumlusunun hekimler olmadığını ifade eden Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay açıklamasının devamında “Sağlık kurumlarındaki düzensizliklerin, sağlıktaki kötü yönetimlerin sorumlusu biz değiliz.

Hastalarımızın ödediği katılım paylarının, ilave ücretlerin sorumlusu biz değiliz. Sürekli değişen uygulamaların, Sosyal Güvenlik Kurumu"nun ödemediği ilaçların sorumlusu biz değiliz.

Tam Tersine, aynı sağlık politikaları vatandaşları olduğu gibi bizleri de mağdur ediyor. Sorumlular sorumluluklarını bilmeli, bizleri hedef göstermekten vazgeçmelidir” ifadelerine yer verdi.