Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Eralp Atay, ''altyapısı hazırlanmadan yeni tıp fakülteleri açılarak, ülkenin geleceğiyle ilgili çok tehlikeli bir kumar oynandığını'' öne sürdü.
Atay, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de tıp fakültelerinin hiç bir altyapı gözetilmeden açıldığını ileri sürerek, muayenehanelere standart getirilirken, tıp fakülteleri için böyle bir durumun söz konusu olmadığını savundu.
Tıp fakültelerinin yaşamsal öneme sahip kurumlar olduğuna işaret eden Atay, şu görüşleri kaydetti:
''Sağlık Bakanlığı'na bağlı eğitim hastanelerinde ve kamu özel ortaklığı ile kurulacak sağlık yerleşkelerinde tıp fakültesi kurulması planlanmaktadır. Hiçbir bilimsel temeli olmadan tıp fakültesi kontenjanları artırılmaktadır. Tıp fakültelerinde nitelikli sağlık eğitimi için araştırmalar yapılmalıdır. Tıp Fakülteleri üzerinden ülkemizin geleceği ile çok tehlikeli bir kumar oynanmaktadır. Tıp fakültelerinin ekonomik, bilimsel, akademik özerklikleri yaşamsal ve vazgeçilemezdir.''
Atay, Türkiye'deki 20 tıp fakültesinde anatomi laboratuvarı, 37'sinde multidisipliner (çok disiplinli) laboratuvar, 29'unda temel tıp bilimleri laboratuvarı, 30'unda pataloji laboratuvarı, 27'sinde ise mesleki becerileri geliştirecek laboratuvar bulunmadığını da iddia etti.