AYDINPOST HABER SERVİSİ-12 Haziran'da Türkiye'de ustalık dönemlerinin başlayacağını ifade eden AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, "Biz, birileri gibi kurabiye ya da bisküvi vaadetmiyoruz. Biz hizmetle uğraşıyoruz. Gökteki yıldızları da vadetmiyoruz. Onların yıldızıları ancak çocukların elindeki oyuncak yıldız gibi olabilir" dedi.
 
8.5 yıl önce Türkiye'nin istikrarsız gidişatının AK Parti hükümetiyle sona erdiğini söyleyen Başkan Atay, "3 bin dolar olan kişi başı geliri, 10 bin dolara çıkardık. Şimdi kalkmışlar bunun dedikodusunu yapıyorlar. Bunlar tuzu kurular. Ben de soruyorum siz 10 bin dolarla mı geziyorsunuz? Siz 10 bin dolarla mı tatile gidiyorsunuz? Yaptğınız çok ayıp. Büyük Önder M. Kemal'in emanet ettiği rejim bu değildi arkadaşlar. Senin getirmeye çalıştığın rejim ise komünizm. Sen al bunu başka yerde uygula. Halk unutmadı, her türlü eziyeti gördü. Şimdi de ahkam kesmeye kalkıyorlar. Şeker var un var ama tuzu bulamadılar diye. Türkiye'yi yönetmeye talip olan zihniyet işte böyle bir yaklaşımda. Bu zihniyettir rahmet Menderes'i asan. Ama o gün Menderes asılmadı, milletin iradesi idam edildi. Bir de yetmemiş gibi 27 Mayıs 1960 yılını Anayasa ve Hürriyet Bayramı olarak ilan ettiler ve yediler, içtiler, oynadılar. Cevap versinler, 1960 ile 1983 arasında çivi çakıldı mı? 1983 ile 1991 arasında da rahmetli Özal'la Türkiye yatırımla buluştu tekrar" dedi.
 
Halkın verdiği emaneti 8.5 yıldır şerefle taşıdıklarını ifade eden Sadık Atay, "12 Haziran seçimlerinde yine koalisyon olursa Türkiye'de hiçbir şey olmaz. Bunlar kardeşi kardeşe vurduranlar. Esas nokta ise, 12 Eylül'de birbirine kurşun sıkan, taş atanlar ne hikmetse aynı safta yeralıyorlar. Biri Silivri'den aday çıkartıyor, diğeri Balyozcu'ları aday gösteriyor, diğeri ise terör örgütü savunucularını aday listesine alıyor. Halkımız çok dikkatli olmalı ve hata yapmamalı. İnanıyorum ki, 12 Haziran'da yüzde 50'nin üzerinde bir oyla AK Parti tek başına iktidar olacaktır. Biz halkçıyız diyenleri de, milliyetçiyiz diyenleri de gördük" diye konuştu.
 
Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın Aydın'ı büyükşehir yapacağı sözünü de hatırlayan Sadık Atay, 27 Mayıs 2011 tarihinde yapılan Aydın mitinginde, 27 Mayıs 1960'ta idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes'in rövanşının alınacağını sözlerine ekledi.