Toplumun büyüklere ve yaşlılara saygı ve sevgi içersinde sahip çıkılması gerektiğini ifade eden İl Başkanı Sadık Atay, “Unutmamalıyız ki sevgiye en ihtiyaç duyulan dönem çocukluktan sonra yaşlılık dönemidir. Bizlerin bir zamanlar onların sevgisine ihtiyaç duyduğumuz gibi, yaşlılarımıza sevgimizi, onların onuruna saygı duyarak gösterebiliriz. Bizler deneyimli büyüklerimize gösterdiğimiz sevgi ve ilgiyle genç kuşağa örnek olmayı başardığımız ölçüde yaşlandığımızda saygıyı hak edebileceğiz” dedi.
Yaşlı nüfusun tüm dünyada ve ülkemizde giderek artarak gündemin önemli başlıkları arasında yer almaya başladığını anımsatan Atay, “Yaşlılarımız yaşanmışlıklarıyla geçmişimiz, örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimizdir. Onlara verdiğimiz değerlerle geleceğimizi tekrar şekillendiriyor, yön veriyoruz. 21. Yüzyılın ortalarından itibaren yaşlı ve genç nüfusumuz eşitlenmiş olacak, dolayısıyla yakin gelecekte daha yaşlı bir toplum olmamız kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun bilincinde olan Partimiz toplumsal değerleri merkeze alan yaklaşımıyla yaşlılarımızı önemli değerler olarak görmektedir. Dolayısıyla geleceğimiz değerlerimizi korumaktan geçmektedir. Geçmişi olmayanın bugünü ve geleceği olmayacağı düşüncesinden hareketle yaşlılarımızın gününü geleceğini planlamak en önemli hedeflerimiz arasında yer almaktadır” diye konuştu.

HÜKÜMET OLARAK YAŞILARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ

Günlük hayati zorlaştıran koşulların yaşlılar için kolaylaştırmak ve uyum
sağlamalarında yardımcı olmakta siyasilere ve gençlere büyük görevler düştüğünü savunan Atay, şunları söyledi: “Türk Milletinin sahip olduğu toplumsal dayanışma anlayışı çerçevesinde Sivil Toplum Örgütlerimizin, gönüllü kuruluşlarımızın çalışmalarını büyük bir takdir ve memnuniyetle izlemekteyiz. Geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan bu çalışmaların sürdürülebilmesi için partimiz ve Hükümetimiz tarafından gereken destek her zaman verilmeye devam edilecektir”