AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, Türkiye’nin dış politikada geldiği noktayı değerlendirdi. Türkiye’nin önemli bir hükümet ile yönetildiğini kaydeden Atay, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 28 Kasım’da çıkacak olan dünya gazetecilik tarihin en önemli dergilerinden Time Dergisi’ne kapak olarak çıktı. Derginin kapağında kullanılan Erdoğan’s Way(Erdoğan’ın Yolu) ifadeleri son derece önemli. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın takip ettiği, grup toplantılarında Avrupa ülkelerine ekonomi dersi veren, bölgesindeki ülkelerde ve Türki Cumhuriyetlerde son derece saygı gören bir siyasetçi” dedi.
Diğer liderlerin 30-40 bin kişiyle miting yaptığı alanlarda Başbakan Erdoğan’ın 300-400 bin kişiyle miting yaptığını ifade eden Atay, “Sayın başbakanımızı ziyaret için gittiği bölge ülkelerindeki insanlar yüzbinlerce hatta milyonlarca kişiyle karşılıyor. Türkiye Cumhuriyeti dünyada saygı gören bir noktaya gelmiştir. 9 yıl öncesini bir düşünelim. İçi boşaltılan bankalar, Milyarlarca dolarlık dış borç. Dış politikada ise gelinen nokta apaçık ortadaydı. AK Parti hükümeti 9 yılda demokrat yönetim anlayışı ve başarıları ile insanlarımıza Ulu Önder Atatürk’ün ‘Ne Mutlu Türküm diyene’ sözlerinin gururla söylendiği bir noktaya getirdi” diye konuştu.
“CUMHURBAŞKANIMIZIN ZİYARETİ ÖNEMLİ”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İngiltere gezisini de değerlendiren Atay, “Gerçekleştirilen ziyaret anlamı ve bulunulan temaslar açısından son derece önemli . Diğer partilerde siyaset yapan arkadaşlarımız dahi Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında kötü bir şey söylemiyorlar, en ufak olumsuz sözler kullanmıyorlar. Bu da AK Parti’nin doğrum siyasetlerinin bir kanıtıdır” şeklinde konuştu.
“HEDEF TÜM BELEDİYELERİ ALMAK”
AK Parti’nin oy oranının ortada olduğunu belirten Atay, “Amacımız 2014 yerel seçimlerinde oy oranımızı yüzde 60 bandına yükseltmek. Bu amacımıza ulaşmak için çok çalışacağız. Hedefimiz büyükşehir olarak seçimlere girecek olan Aydın’da tüm belediyeleri almak” ifadelerini kullandı.