AYDINPOST HABER SERVİSİ-Çine’de yayınlanan gazetelere de yansıyan haberde, Atay’ın Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için ‘peygamber gibi adam’ dediği için Başbakan’ın isteği ile görevinden istifa eden halefi İsmail Hakkı Eser’i diline doladığı bildirildi.

 
Partisinin Çine Kadın Kolları Kongresi’nden konuşan ve kongre sürecinde bölünmeden, birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini savunan Atay “Mezarlıklar peygamberlerle doldu” diyerek, parti içi muhalefete gönderme yaptığı iddia edildi.
 
Atay “Mezarlıklar padişah ve peygamberlerle dolu. Siyasi mezarlıklar da kıymetli insanlarla dolu. Bulunduğumuz makamlara değer katmamız lazım. Eskileri tamamlayarak kişisel çıkarlardan uzaklaşıp, ‘ben olmazsam olmaz’ anlayışını bırakıp, ‘ biz olabilirsek oyumuz yüzde 60’lara çıkarırız. AK Parti’ye kendi içindekilerin dışında hiç kimsenin çabası tesir etmiyor. Yekvücut olmalıyız. Bizler kendi içimizde konuşarak anlaşarak ve birlikteliği sağlayarak hareket edersek üstesinden gelemeyeceğimiz iş yok” dedi.
 
HEYECANLANDIM İTİRAFI
Çine Kadın Kolları Kongresinde konuşuyor olmasının kendisini heyecanlandırdığını belirten Atay “Heyecanımı mazur görün. Seçimden sonra 3 ay geçti. 3 aydır mikrofon karşısına çıkmadım. Bu kongrenin benim için ayrı bir önemi daha var. Bunu pek çok arkadaş kestiremiyordur. Bu kongre konuşması 2009 Mayıs ayında kendi kongremden sonra ilk kongre konuşmasıdır” diye konuştu.