Türkiye"nin tüm ulusal bayramlarında en ön sıralarda yerini alan, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde, yürüyüşlerde, 85. yıl kutlamalarında ve katıldığı her elinde Türk bayrağı ile birlikte “Almanım ama Atatürkçüyüm” sloganın yazılı olduğu pankartlar taşıyan Jurgen Glaser, tam 8 yıldır Kuşadası"nda yaşıyor. Kuşadası"nda herkesin sevgilisi olan Jurgen Glaser, son olarak eşi Menent Glaser ile birlikte Mustafa filminin galasına katıldı.
“Almanım Ama Atatürkçüyüm” yazılı pankart ile Atatürk"e olan sevgisini anlatmaya çalıştığını belirten Jurgen Glaser, Atatürk"ü çok sevdiğini ve Atatürk"ü ve Türkiye Cumhuriyeti"nin kuruluşunu anlatan bir çok kitap okumasının ardından Atatürk"e hayranlığının daha da arttığını söyledi. Türkçeyi tam olarak bilmemesine rağmen Atatürk"ün hayatını anlattığı için koşa koşa Mustafa filminin galasına geldiğini belirten Glaser, “Türkçeyi tam bilmediğim için eşim bana yardımcı oldu. Mustafa filminin mutlaka yabancı dilde gösterime sokulması gerekiyor. Bu büyük dehayı yabancıların da daha yakından tanıması gerekiyor. Atatürk"ün hayatını okuyup da ona hayran olmamak mümkün değil” dedi.
Eşi Menent ile 21 yıldır evli olan ve sürekli tatil için geldikleri Kuşadası"nı çok beğenip sevdikleri için buraya yerleşmeye karar verdiklerini anlatan Jurgen Glaser, “Kuşadası"na yerleştikten sonra Atatürk"e olan hayranlığım daha da arttı. O, çok büyük bir deha “ diye konuştu.