TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanı seçimi için üçüncü tur oylama yapıldı. AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin, 338 oy alarak TBMM Başkanı seçildi.

AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin, TBMM'nin 24. başkanı oldu.

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan üçüncü tur oylamaya 518 milletvekili katıldı. 338 oy alan AK Parti Antalya Milletvekili Şahin, böylece Meclis Başkanı seçildi.

TBMM'nin yeni başkanı Mehmet Ali Şahin




Adaylardan CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici 103, MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata 66, Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise 1 oy aldı.

9 oy boş çıktı, 1 oy da geçersiz sayıldı. Şahin, Meclisin yeni başkanı olarak 2 yıl görev yapacak.

TEŞEKKÜR KONUŞMASINDA ATATÜRK VURGUSU

Başkan seçildikten sonra söz alarak kürsüye çıkan Şahin, vekillere teşekkür ederek şunları söyledi: Oylarınızla omuzlarıma büyük bir sorumluluk yüklediniz. Bunun ağırlığını tüm benliğimde hissediyorum. Görevde kaldığım süre içinde Meclis Başkanı olarak Anayasamız, içtüzüğümüz hukuk kuralları içinde tam bir tarafsızlıkla yüce Meclis'e hizmet etmeye çalışacağımı söylemek istiyorum. Destek ve uyarılarınız benim için çok değerli olacaktır.

1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılında Meclisimizin gündemi çok yoğun olacak. Bu yıl da demokrasimizi güçlendirecek adımlarda Meclisimizin çok önemli bir çalışma yapacağına inanıyorum. TBMM'nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anacağım. Onun ecdadımızla kurtuğu Cumhuriyet'i daha da yüceltmek, daha da geliştirmek, hedefi yani çağdaş uygarlığı yakalamak hepimizin görevi. Bu zamana kadar burada görev yapanlar bu uğurda tüm çabaları gösterdiler. Bundan sonra da bu hedefi yakalamak için elimizden gelen ne gayret varsa ortaya koyacağız. Bu akşam Berat Kandili, kandilinizi tebrik ediyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu seçim bitmiştir. Bana oy veren, vermeyen tüm arkadaşlarım bana eşit yakınlıkta ve uzaklıktadır. Büyük bir tarafsızlıkla yüce Meclis'e hizmet edeceğim.

Şahin'in özgeçmişi

Şahin, 16 Eylül 1950'de Karabük'ün Ovacık İlçesi Ekincik köyünde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Şahin, bir süre serbest avukatlık yaptı.

İstanbul Fatih Belediye Başkanı olarak da görev yapan Şahin, AK Parti'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. Şahin, 20, 21 ve 22. dönemlerde İstanbul'dan, 23. Dönemde ise Antalya'dan milletvekili seçildi.

Mehmet Ali Şahin, 58. ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, 60. Hükümette ise Adalet Bakanlığı görevinde bulundu. Şahin, evli ve 4 çocuk babası.

Vatan