118-E Yönetim Çevresi Cağaloğlu İki Lions Kulübü, Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu ve PTT tarafından, ''10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası'' dolayısıyla Atatürk pullarından oluşan bir sergi açıldı.

Galatasaray Lisesi'nin karşısında bulunan ve Eski Postane olarak da bilinen Galatasaray Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi binasında açılan sergiye, başta tanınmış Filatelist Erdoğan Şen ve oğlu İsmail Hakkı Şen olmak üzere, Elif Başaran, Ümran Polat, Esin Arda, Cüneyt Gemici ve Esin Arda gibi isimler katkı sağlıyor.

Erdoğan Şen'in 4 panoya dağılan koleksiyonu, ''Atatürk'ün Hayatı'' başlığını taşıyor. Atatürk'ün doğumunda Selanik'te basılan puldan ölümünde Türkiye'de basılan pula kadar çok sayıda tarihi pul, Şen'in koleksiyonunda yer alıyor.

Şen'in oğlu İsmail Hakkı Şen de 3 panoya yayılan ''Yabancı Pullarda Atatürk'' çalışmasıyla yurt dışında basılan Atatürk pullarını sergiliyor.

Elif Başaran ''Kurtuluş Savaşı Destanı'', Ümran Polat ''Milli Bayramlarda Atatürk'', Esin Arda ''Filatelik Damgalarda Atatürk'', Cüneyt Gemici ''O'nsuz 10 Kasımlar'' ve İsmet Boratav ''Pullarda Lions'' isimli koleksiyonlarıyla sergiye destek veriyor.

Ayrıca, sergi girişinde oluşturulan geçici PTT'de işlem yaptıranlar, sergiye özel bastırılan puldan ve damgadan yararlanabiliyor.

Sergi, 14 Kasıma kadar gezilebilecek.