Gazetecilerin Atatürk posterinin indirildiğini belirtmesi üzerine Kuşadası Belediye Başkanı AKP'li Fuat Akdoğan'ın talimatıyla poster yeniden yerine asıldı.
AKP Aydın milletvekilleri Atilla Koç ve Ahmet Ertürk,e AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser ve Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın katıldığı AKP Kuşadası Kadın Kolları kongresinde salonun sol köşesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, sağ köşesine de Atatürk'ün bir posteri asıldı. Kongrede konuşmalar yapılırken, kim olduğu belirlenemeyen kişilerce Atatürk posteri yerinden indirildi.

Naylon iplerle asılı Atatürk posterinin yerinden indirildiğini görenler olayı Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'a iletti. Atatürk posterini kimin indirdiği belirlenemezken, Akdoğan'ın talimatıyla poster yeniden asıldı.

Başkan Fuat Akdoğan, Atatürk'ün posterinin indirilmesinde kasıt aranmaması gerektiğini belirterek, “İplerinden kopmuş olabilir. Yeniden astırdık” dedi.

ATİLLA KOÇ: PROVOKASYON

Kültür ve Turizm eski Bakanı AKP Aydın Milletvekili Atilla Koç, AKP Kuşadası kadın kolları kongresinde Atatürk posterinin indirilmesini "provokasyon" olarak nitelendirdi. Bu provokasyonu yapanı bildiklerini söyleyen Koç, “Küçük provokasyonlarla işi idare etmeye çalışıyorlar. O provokasyonları yapanlar bilsin ki tuttukları partiler iddialı değilse, o tuttukları parti onlara ancak zaaf getirir. Belki farkına vardınız belki farkına varmadınız ama biz farkına vardık. Bir provokasyon hadisesi oldu. O provokasyonu yapan arkadaşımıza teessüflerimizi bildiririz. Bu ülkenin yüzde 47 oyunu alan ve yapılan son anketlerde yüzde 52'sinin üzerinde oy alan bir partiye provokasyon yapmak ve bu ülkenin kutsalları üzerinde provokasyon yapmak onun haddine değildir. Haddini bilmeyene haddini bildiririz” dedi. Toplantı çıkışında basın mensuplarının “Sözünü ettiğiniz provokatör kim” sorusuna Koç, “O kendini iyi biliyor” yanıtını verdi.