4 yıldır atama bekleyen Duygu Hardal tuba, 2 yıldır atanamayan Sevil Gültekin ise klarnetçi olarak Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu’nda görev aldı.

Duygu Hardal ve Sevil Gültekin, kendileri atama beklerken birçok okulda müzik derslerine branşla ilgisi olmayan öğretmenlerin girmesinden büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü’nden mezun olan Duygu Hardal, "En son yurt genelinde 150 müzik öğretmeni atanmıştı, bize sıra gelmedi. Zaten Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri de bize başka iş dalları bulmamızı öneriyor. Ben de belediye bandosuna başvuruda bulunmuştum. Bize kucak açan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’a çok teşekkür ederiz" dedi.

İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Sevil Gültekin ise "2 yıldır atama bekliyorum. KPSS’ye girmeme rağmen atanamadım. Şimdi hem özel ders veriyor hem de Büyükşehir Bandosu’nda klarnet çalarak geçimimi temin ediyorum" diye konuştu.

Duygu Hardal ve Sevil Gültekin, Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu’ndaki diğer meslektaşlarının kendilerine çok yardımcı olduğunu, kısa sürede kaynaştıklarını kaydetti.  

DHA