Partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Atalay, Suriye'deki gelişmelerle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı konuların Türkiye'de büyütüldüğünü ve Suriye'deki olaylarla ilgili gelişmelerin bazen hükümete eleştiri anlamında kullanıldığını söyledi.

Ortada büyütülecek bir durum olmadığını belirten Atalay, şöyle devam etti:

"Türkiye büyük bir devlet. Kendi sınırında bir olay oluyor. Suriye sınırımızda olaylar var. Suriye'de şu anda büyük bir kargaşa var. Bu kargaşanın içinde mevzi bazı şeyler olabilir. Boşluk bulunan yerlerde mevzi olarak o tür bazı görüntüler oluyor. Suriye'de inşallah bu olaylar bittiğinde, orada sistem, düzen kurulduğunda o görüntülerin hiçbiri olmayacaktır. Şu anda önemli olan Suriye'deki devam eden büyük olay. Suriye'nin kuzeyindeki küçük yerleşim yerlerinde bazı PKK yandaşlarının gösterileri oluyor. Öyle kayda değer, çok büyütülecek şeyler değil. Düzen sağlandığında onların hepsi yok olur. Öyle görüyoruz."

Türkiye olarak Suriye'deki olayları yakından hassasiyetle takip ettiklerini dile getiren Atalay, asıl üzerinde durulması gerekenin, Beşar Esad güçlerinin uyguladığı şiddet ve ölümler olduğunu vurguladı.

Atalay, Suriye'den Türkiye'ye son iki günde bin 200'e yakın kişinin geçiş yaptığını belirterek, toplam Suriyeli göçmen sayısının 50 bine ulaştığını ve
Türkiye için bu durumun da önemli olduğunu kaydetti.

Güneydoğu'daki askeri operasyonlar

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki operasyonlarının bazı tespitler sonucu başlatıldığını ifade eden Atalay, bu operasyonların titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.

Atalay, operasyonlarla ilgili ayrıntılı açıklamaların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan veya Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılabileceğini belirterek, "Bir yerlerde önemli bir şey, bir tespit olursa çalışma yapılır. TSK orada operasyon yapıyor. Şu anda da o bölgede o manada tespitler var. Operasyonlar verimli bir şekilde devam ediyor" dedi.