İçişleri Bakanı Beşir Atalay, emniyet güçlerinin halkın huzuru ve mutluluğu için görev yaptığını ifade ederek, ''Emniyet güçlerinin vatandaşa güçlük çıkardığı dönemler geçti. O, tek parti dönemindeydi, geçti o dönemler'' dedi.

Atalay, Kırşehir'in Akpınar ilçesinde yapımı tamamlanan Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Amirliği binaları ile Kırşehir'deki Polis Meslek Yüksekokulunun açılış törenlerine katıldı. Atalay, açılışlarda yaptığı konuşmada, hükümet konaklarının bir şehrin simgesi olduğunu belirterek, bakanlığı döneminde ülkedeki bütün hükümet konaklarını elden geçirdiklerini bildirdi.

Ülkenin her köşesinde büyük bir imar faaliyeti bulunduğunu kaydeden Atalay, 8 yıllık iktidarları döneminde ülkede siyasi istikrar yakaladıklarını, bunun sonucunda da Türkiye'nin büyük bir atılım ve değişim ivmesi kazandığını söyledi.

Atalay, halk oylamasının, bir genel seçimden çok daha önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''12 Eylülde yapılan halk oylaması, halkımızın AK Parti iktidarına olan güvenini de gösterdi. Parti olarak, hükümet olarak ve ülke olarak güç kazandık. Ekonomik gelişmelerin önemli sinyaller verdiği bir dönem yaşıyoruz. Bunlar hep sizin sayenizde oldu. Halk oylamasından aldığımız destek, bize yeni bir moral ve şevk kazandırdı. Çalışmalarımızı bu moral ve şevkle daha iyi yapma gayretindeyiz.''

-''O DÖNEMLER GEÇTİ''-

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, emniyet güçlerinin, halkın huzur ve güven içinde yaşaması için çalıştığını ifade ederek, ''Emniyet güçlerinin vatandaşa güçlük çıkardığı dönemler geçti. O, tek parti dönemindeydi, geçti o dönemler'' dedi.

Vatandaşın güven ve huzur içinde yaşaması için emniyet teşkilatının gece gündüz çalıştığını vurgulayan Atalay, şunları söyledi:

''İşkence, zorlama artık yok. Onu yapanları içimizde barındırmayız. Biz, vatandaş güven içinde, huzurlu yaşaması için görev yapacağız. Suçun işlenmemesi için önlem alacağız. Suç işlenmişse de onun faillerini bulup adliyeye teslim etmek bizim görevimiz. Bu süreçte bizim yapmamız gereken, suçluyu bulup, insanca muamele ederek yargıya teslim etmektir. Bizler, makam ve mevki sahipleri, buralarda saltanat sürmek için bu makamlara gelmiyoruz, vatandaşa hizmet için bu makamlardayız. Biz, özellikle son dönemlerde polisimizin, jandarmamızın, vatandaşla iç içe güleryüzlü hizmet vermesini istiyoruz. Bütün çalışmalarımız bu yönde.''

-''KANDIRILMIŞ İNSANLAR OLABİLİR''-

Atalay, ülke sınırları içerisinde yaşayan herkesin kardeşliğinin çok önemli olduğunu bildirerek, ''Ülkenin her köşesinde yaşayan insanlar arasında kardeşliği geliştirmek zorundayız. Ülkenin her köşesinde haksızlığa uğramış, kandırılmış insanlar olabilir. Biz bunları onararak, tamir ederek kazanmak zorundayız'' dedi.

Vatandaşlara hizmette sınır koymadıklarını ve yönetici pozisyonundaki makam sahiplerinin de böyle davranması gerektiğini bildiren Atalay, ''İnsanlarımız arasında kardeşlik bağlarını yeniden tesis ederken, bir taraftan da vatandaşlarla aramıza engel koymayacağız. Kapımız, gönlümüz ve telefonumuz her zaman açık olacak. Hiçbir ayırım yapmaksızın, vatandaşın her sıkıntısında, derdinde yanında olacağız'' diye konuştu.

Kırşehir'in Akpınar ilçesindeki Hükümet Konağı ve Emniyet Amirliği binalarının açılış törenlerine, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Mikail Aslan, Abdullah Çalışkan, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de katıldı.

Atalay, Akpınar İlçe Emniyet Amirliğinin açılış töreninde, amirlik binasındaki nezarethaneleri de gezerek bilgi aldı. Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'ın yazdığı Amirlik Teftiş Defteri'ni de imzaladı.

A.A.