MHP, Van depreminde koordinasyondan sorumlu ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında gensoru önergesi verdi.

MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, Van depremi sonrasında yaptıkları açıklamalara yer verildi.

Gerekçede, ''Van depreminde felaketin başından beri yanlış teşhisler, isabetsiz yorumlar, enkaz üzerinde yapılan siyasi gösteriler, kafa karışıklıkları, siyasal propaganda arayışları, koordinasyonsuzluk depremin faturasını ağırlaştırmıştır'' denildi.

Van'da meydana gelen deprem sonrasında yaşanan sorunlardan, afet ve acil durumdan sorumlu Başbakan Yardımcısı'nın siyasal sorumluluğunun açık olduğu savunulan gerekçede, şu ifadelere yer verildi:

''Yasal süreç yanında siyasal süreç tamamlanmalıdır. Depremde koordinatörlük görevini üstlenen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'dan siyasi hesap sorulmalıdır.

Van ilimizde meydana gelen yıkıcı depremler sonrasında kamunun imkan ve kabiliyetlerinin, milletimizin yardımlarının vatandaşlara ulaştırılmasında yeterli etkinliği ve koordinasyonun sağlanamamasında, depremle ilgili kamu yöneticilerinin sevk ve idaresinde, deprem ve sonuçları konusunda kamu görevlilerinin çelişen yorum ve ifadeleriyle karmaşıklığın oluşmasında idari ve yasal süreç dışında siyasi sorumluluğu bakımından Van depreminde koordinasyondan sorumlu ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında Anayasa'nın 99. ve İçtüzüğün 106. maddeleri uyarınca gensoru açılmasını arz ve teklif ederiz.''