Genelkurmay Başkanlığına ait 2 adet skorsky helikopter bu sabah saatlerinde Kızılöz köyüne geldi. Kar ve tipiye rağmen köye ulaşan helikopter, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ile Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır'ı kar yağışının durması üzerine enkaz bölgesine götürmek üzere havalandı.

Bakan Atalay ve beraberindekilerin Döngel köyü yakınlarındaki Kanlıçukur mevkisinde bulunan helikopterin enkazını havadan inceleyeceği öğrenildi.
Bu arada, BBP'li 10 gönüllü ile BOTAŞ görevlisi 15 kişi de Kanlıçukur'da bulunan enkaza doğru yaya olarak Kızılöz köyünden hareket etti.

KAZANIN NEDENİNİ ARAŞTIRMAK ÜZERE BÖLGEYE 3 KAZA KIRIM UZMANI GÖNDERİLDİ

Ulaştırma Bakanlığı, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopter kazasıyla ilgili araştırma yapmak üzere 3 kaza kırım uzmanını bölgeye gönderdi.

AA muhabirinin Ulaştırma Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Bakanlığa bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce oluşturulan 3 kişilik kaza kırım uzmanı, helikopter kazasının ardından Adana üzerinden Kahramanmaraş'a gönderildi. Şu anda Kahramanmaraş'ta bulunan ekibin, kaza bölgesine ulaşmasının ardından çalışmalarına başlayacağı öğrenildi.

Kaza kırım uzmanları, olay yerindeki araştırmalarından sonra helikopterin düşüş nedenine ilişkin tespitlerde bulunacak. Uzmanlar, elde edilecek bulguları, rapora dönüştürdükten sonra Ulaştırma Bakanlığına sunacak.

SABAH