Milli futbolcu Nuri Şahin, Almanya ile cuma günü oynanacak Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçının kendisi için özel bir anlam taşıdığını, Ay-yıldızlı formayı giymesinin kişisel bir tercih olduğunu bildirdi.

AFP'de yayımlanan haberde, Nuri Şahin'in, Mesut Özil gibi Almanya'da doğup büyüdüğü, ancak milli forma konusunda Türkiye'yi tercih ettiği hatırlatıldı; futbolcunun, ''Cuma günü oynanacak maçta Almanya Milli Takımı'na karşı Ay-yıldızlı formayı giyecek olmam hiçbir sorun teşkil etmiyor'' şeklindeki ifadesine yer verildi.

Nuri Şahin, milli forma konusunda atalarının ülkesini tercih ettiğini, bunun kişisel bir tercih olduğunu ifade etti.

22 yaşındaki futbolcu, 3. kuşak Türklerin yaşadığı Almanya'ya çok iyi uyum sağladığını belirtti ve ''Kim bilir? Belki bir gün Almanya'nın yeni başbakanı buradaki 4. kuşak Türklerden çıkar'' dedi.

Futbolcu, Almanya Milli Takımı'nın, çok kültürlü bir ekip olması açısından örnek teşkil ettiğini, Mesut Özil gol attığında tüm ülkenin buna alkış tuttuğunu ifade etti. Şahin, cuma günü oynanacak maçın kendisi açısından özel bir yeri bulunduğunu kaydetti.

Haberde, Almanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw'ün, Nuri Şahin'in Türkiye'yi tercih etmesinden üzüntü duyduğu, Almanya Futbol Federasyonunun, bu tip özel oyuncuların farklı ülkelerin milli formalarını giymelerinin önüne geçmek için çalışmalarda bulunduğu öne sürüldü.

Haberde ayrıca, iki ülke arasında oynanacak A Grubu mücadelesinde, 74 bin 244 kapasiteli Olympic Stadium'a 30 bin Türk seyircinin gelmesinin beklendiği, maçta her iki takımın da kendisini evinde hissedeceği yorumu yapıldı.


AA