Avrupa ve ABD'deki politika yapıcıların büyümeyi canlandırmak için harekete geçeceği sinyallerinin, gelişen piyasa varlıklarına giden fon akışını desteklemesi üzerine Asya paraları bu hafta değer kazandı. 

Fed'in Çarşamba günü açıklanan son toplantı tutanaklarına göre politika yapıcılar parasal genişlemeye bir adım daha yaklaştı. Almanya Şansölyesi Angela Merkel de dün ülkesi ve Fransa'nın, Yunanistan ekonomisi üzerindeki denetimlerin sürdürülmesi için işbirliği yapacağını söyledi.

Güney Kore, Tayvan ve Endonezya'daki hisse senedi piyasalarına bu hafta düne kadar 1.2 milyar dolarlık yabancı sermaye girişi oldu.

Yunanistan'dan gelen olumlu sinyallerin olduğunu, Fed'in yakın zamanda daha fazla parasal genişlemenin gerekeceğini söylediğine dikkat çeken Hong Leong Bank Bhd'nin sabit varlık ve ekonomik araştırma yöneticilerinden Choong Yin Pheng, bu durumun risk varlıklarına destek sağladığını söyledi.

Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi bu hafta yüzde 0.3 kazançla 115.52 puana çıkarak, 3 Ağustos'tan bu yana en büyük haftalık kazancına işaret etti.

Malezya ringgiti, ABD doları karşısında bu hafta yüzde 1.1 değerlenerek 3.0976 seviyesine yükseldi. Tayland bahtı ve Hint rupisi yüzde 0.9'ar artışla sırasıyla 31.22 ve 55.255 seviyelerinden işlem gördü; Filipin pezosu ise yüzde 0.6 güçlenerek 42.155 düzeyine tırmandı.