Başkaya'nın bundan sonraki hedefi astsubayların hayatını konu alan bir film yapmak.

 

Halen, Polatlı İstiklal Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Başkaya, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Çorlu Şubesi'ni ziyaret etti. Burada üyeler için kitabını imzalayan Başkaya, "Derneğin şubelerini ziyaret ederek hem kitabımı tanıtıyor hem de arkadaşlarım ile sohbet etme imkânı buluyorum. Türkiye genelindeki 91 şubemizi ziyaret edeceğim. Sorunlarımız ve çözümlerine yönelik karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Astsubayların yaşam öykülerini anlatan bir film çalışmam var, nihai hedefim 'astsubay' filmi yapmak. Bu ülkede astsubaylar kasıtlı ve sistemli olarak yanlış tanıtıldı." dedi.

Kitabın içeriğine ilişkin bilgiler veren Başkaya, şunları söyledi: "Bu kitap topyekûn görmezden gelinen, bu ülke için en az onları görmeyenler kadar hizmet eden 'Astsubay kim, nasıl yetişir, ne yer, ne içer, neler yaşar?' sorularına bir cevaptır. 'Prangalı Düşler' bu alanda bir ilktir. Bazı özel ayrıntılar dışında, şu an görev yapan yaklaşık yüz bin, emeklisiyle 350 bin astsubay anlattığım olayların belki de daha ağırını yaşamıştır. Bu kitabı yazarak bir kapı araladım. Şimdi herkes bu kapıdan girip yaşadığı olayları kaleme alabilir ve bu kapı sonuna kadar açılmış olur."

TEMAD Çorlu Şubesi Başkanı Cemil Bayram yaptığı açıklamada, "Genç meslektaşım Sami Başkaya'yı aramızda görmekten mutlu olduk. Kendisine yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Umarım çıktığı yolda muvaffak olur. Başarıları çalışmalarının takipçisi olacağız." dedi.

Sami Başkaya, kitabının tanıtımını yapmak ve hazırlıklarını yaptığı 'Astsubay' filmini anlatmak üzere 28 Haziran'da Ankara'dan yola çıktı. Başkaya, bugüne kadar Eskişehir, Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir ve Tekirdağ'daki TEMAD şubelerini ziyaret etti.