Siyasilerin büyük ilgi gösterdiği yemeğe Belediye Başkanı Aytekin Kaplan ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz dışında protokol üyesinin, özellikle de çalışan askeri personelin katılmaması ise dernek üyelerini üzdü.
Belediye Nikah Salonunda verilen dayanışma ve kaynaşma yemeğine başta Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan olmak üzere Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Nazilli Baro Temsilcisi Av Süleyman Bülbül, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Eker, CHP İlçe Başkanı Atila Talay, MHP İlçe Başkanı Rafet Şentürk, Demokrat Parti İlçe Başkanı Mustafa Kozakoğlu, DSP İlçe Başkanı Fikret Dağdelen, partilerin yönetim kurulu üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Bozkır, sivil toplum örgütü temsilcileri, sendika ve derneklerin temsilcileri katıldı.
Salonun tamamen dolduğu yemekte ise protokole ayrılan yerin dolmaması dernek üyelerini üzdü. Yemeğe misafir olarak katılan ve Denizli"den gelen TEMAD Denizli Şubesi üyeleri ise geceye renk kattı. Canlı müzik eşliğinde yenen yemekte bir konuşma yapan Dernek Başkanı İbrahim Yağtu, derneklerini Nazilli"nin yöneticilerine tanıtmak, Nazilli halkıyla kaynaştırmak amacıyla vermiş oldukları yemeğe katılımlarından dolayı herkese çok teşekkür etti. Yağtu derneklerini tanıtarak sürdürdüğü konuşmasında; “Derneğimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Kara, Hava, Deniz ve Jandarma sınıflarında onurlu hizmetlerinden emekli ve malul olarak ayrılmış bulunan astsubayların mesleğine ilişkin ortak anılarını yaşatmak, dayanışmalarını sürdürmek, sosyal kültürel ve hukuki ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile 16 Haziran 1983 gün ve 2847 ve 2908 sayılı dernekler kanunu hükümlerine uygun olarak kamu yararına çalışan dernek statüsünde, 24 Ocak 1984 tarihinde merkezi Ankara"da olmak üzere kurulmuştur. Türk Milli Şuurunun, vatan varlığımızın ve yüce devletimizin sonsuza kadar bölünmez bir bütün olarak ilerlemesi, yücelmesi ve var olması, şanlı Türk Bayrağının bütün yurt düzeyinde hür ve mutlu dalgalanması, Türk Ulusunun eşsiz önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün devrim görüş ve ilkelerinin korunması, savunulması ve anlatılması dernek mensuplarının en kutsal ortak amaç ve temennileridir” dedi.
Başkan Yağtu"nun konuşmasının ardından canlı müzik eşliğinde gelen davetliler dans ederek gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendiler. Boş olan protokol masası ise yemekte hizmet eden üniversite öğrencilerine kaldı. Başkan Yağtu ve dernek üyelerinin üniversiteli gençleri protokol üyesi gibi ağırlaması ise dikkatlerden kaçmadı. Özellikle çalışan askeri personele sitem eden Başkan Yağtu, bu özel gecede onları da aralarında görmeyi çok istediklerini ifade etti.