Halis Toprak"ın açtığı boşanma davasına karşı dava ile yanıt veren 54 yaş küçük eşi, 10 milyon TL tazminat ile acil olarak geçimini sağlamak üzere 10 bin TL tedbir nafakası talebinde bulundu.

Nazlıcan Toprak, dün avukatları Kezban Hatemi ve Fatih Volkan aracılığıyla Sarıyer Aile Mahkemesi"ne başvuruda bulunarak kendisine boşanma davası açan 54 yaş büyük eşi Halis Toprak"a "karşı boşanma davası" açtı. Toprak"ın avukatları, mahkemeye sundukları dilekçede yaşı, serveti, ilişkileri ve bugüne kadarki yaşayış tarzı nedeniyle herkesçe tanınan Halis Toprak"ın kendisinden çok genç ve nüfuzlu bir aileye sahip olmayan eşi tarafından tehdit edildiğini iddia etmesinin son derece hayret verici olduğunu kaydetti.

Avukatlar, Halis Toprak"ın eşine karşı yalnızca bir eş olmakla kalmayıp aynı zamanda şefkatli bir baba davranışı içinde olacağı güvenini uyandırdıktan sonra müvekkillerine uygunsuz tekliflerde bulunduğunu, teklifi kabul edilmeyince de Nazlıcan Toprak"ın kapının önüne konulduğunu belirttiler. Dilekçede ünlü işadamının, eşine “Yediğin lokma sana zehir zıkkım olsun, Allah senin belanı versin, sen bana uğursuz geldin, bundan sonra köşke çıkmayacaksın, yoksa ayaklarını kırarım” gibi tehdit ve hakaretlerinin yanı sıra 2 bin TL"lik ek kredi kartını da iptal ederek "baskıcı" ve "akıl almaz" bir yöntem uyguladığına yer verildi. Halis Toprak"ın bu baskıcı tutumu nedeniyle Nazlıcan Toprak"ın intihar girişiminde bulunduğu ancak buna rağmen eşine "bir geçmiş olsun" bile demediğini kaydeden avukatlar, müvekkillerinin zaruri ihtiyaçları için acil olarak aylık 10 bin TL nafaka bağlanmasını, 5 milyon TL maddi, 5 milyon TL maddi olmak toplam 10milyon TL tazminat istemiyle karşı boşanma davası açtı.

Duruşma Temmuz"da

Nazlıcan Toprak, dilekçesinde Halis Toprak"ın açtığı davanın reddine, aylık 10 bin TL"lik tedbir nafakasının boşanma davasının sona ermesinin ardından "yoksulluk nafakası" olarak devamına ve duruşmaların gizli olarak görülmesini talep etti. Karşılıklı iddialarla devam eden boşanma davasının ilk duruşması Temmuz ayında görülecek. Mahkemenin astronomik tazminat talebi için nasıl bir karar alacağı merakla bekleniyor.
Vatan