Tiryaki, geçtiğimiz günlerde 85. yıl anıtı için teşekkür amacıyla AYTO ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ziyaretlerinin bazı gazeteciler tarafından tehdit edildiklerini açıkladı. Veli Tiryaki açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  “Bu süreçte Aydın ilinde gazetecilik yaptığını iddia eden ama sitelerinin adını sanını kimsenin bilmediği tetikci gazeteciler, asparagas haberlere rağmen on kişinin bile ziyaret etmediği  siteleri ile Aydında güdük kalmaya mahkumlardır.  Bazı kişiler  Asto Başkanı  ve üyelerini tehdit etme cüretini gösterdiler.  Gece saat  12.00'de arayarak  ASTO üyesi STK başkanlarını açık açık tehdit ettiler.”

 
Tiryaki açıklamasını şöyle sürdürdü:  “ASTO olarak Yürütme Kurulu üyelerimiz ve bize destek veren Sendika Oda STK temsilcileri ile Aydın Ticaret Odasına ve Aydın Belediye Başkanına bir ziyarette bulunduk. Ülkemizin içinde bulunduğu bu hassas dönemde Aydın’da yaşanan gereksiz tartışmaları doğru bulmadığımızı belirtmek, Aydın’a yakışan, Atatürk ve Kuvayi Milliye mücahidlerini sembolize eden anıtın yapımına destek olanlara teşekkür etmek, Aydın’ın ve Ülkemizin önemli sorunlarını tartışmaya açmak için bu ziyareti gerçekleştirdik.
Ticaret odası ziyaretimize 30'a yakın STK ve Basın temsilcilerimiz katıldı. Yapılan konuşmalarda STK' lar düşüncelerini açıkladılar. Anıt ile ilgili hukuki süreçte yaşanacak ücretin ödenmesi konusunda Sivil Toplum Kuruluşları tarafından kampanya açarak, destek olunacağı açıklaması yapıldı.
Gazeteci tarafsızdır. Gazetecinin uyması gereken Basın Ahlak ve  İlkeleri vardır. Mektepli olduğuyla öğünen bu gazeteciler de bunun mektebini okumuş. Bu gazeteciler tek başlarına yapamadıklarını birleşince yapabileceklerini zannettiler.Hepsini topladık yine bir gazeteci etmediler.
Bu kampanyalarını sürdüren arkadaşlar, Ticaret Odasına ve Aydın Belediyesine Bizzat ASTO Başkanı tarafından, muhataplarına merak ettikleri soruları sormaları için davet edilmelerine rağmen her iki ziyarete de katılmadılar.
Onların gazeteci olarak sormaları gereken sorular, Ticaret Odası Başkanı ve Belediye Başkanına bizzat Asto tarafından gündeme getirilmiştir. Bu sorular gerçek gazeteciler tarafından gündeme taşınmış, Ulusal basında yerini bulmuştur. Belediye Başkanımıza yirmiye yakın soru, Aydın halkı adına sorulmuştur.. Biz cevaplarını alıp kamuoyu ile paylaştık. Aydın ve ülkemizin bu kadar sorunu varken yapay yönlendirmelerde bulunmayın. Bu yönlendirmeyi kimin için, ne için yaptığınızı kamuoyu biliyor. Küçük hesaplar Aydın’a zarar vermektedir.
Basın ve STK'lar olarak elele verelim. Gerçek gündemlerle uğraşalım.
Ülkemizde son bir ayda 40'ın üzerinde şehit verdik. Yeni anayasa çalışmaları yürütülüyor. Bu anayasanın toplumsal dayanışma ve uzlaşma ile demokratik bir Anayasa olması için ortak çaba gösterelim.