Julian Assange, New Statesman dergisinden John Pilger'a verdiği röportajda Amerikan ana akım medyasını telaşlandıracak açıklamalarda bulundu...

Julian Assange, elinde, Rupert Murdoch ve ona ait News Corp medya imparatorluğuna büyük zarar verebilecek sigorta dosyaları olduğunu, eğer kendisinin veya Wikileaks'in başına bir şey gelirse bu dosyaları yayınlayacağını iddia etti.

Assange bu bilgiyi, Çarşamba günü New Statesman dergisinin internet sitesinde yayınlanan, gazeteci John Pilger'a verdiği röportajda verdi.

Assange, Pilger'a şu açıklamada bulundu: "Eğer benim veya Wikileaks'ın başına bir şey gelirse, 'sigorta' dosyaları açığa çıkacaktır" Aynı zamanda dosyaların içeriğinin iktidardaki gerçeklikler hakkında olduğunu, 504 ABD elçiliğinin bir haber kuruluşunda ve Murdoch & News Corp'ta da kabloları bulunduğunu da belirtti.

Assange, ABD hükümetinin kendisine dava açması halinde, Amerikan basınının korkması gerektiğini de vurguladı.

Julian Assange, konuşmasına "Sanırım şu an ana akım medyadaki sorun, benim sorgulanmam halinde, kendilerinin de sorgulanması gerekeceği gerçeğinden haberdar olmamalarıdır" sözlerini ekledi.

www.haberturk.com