SEZONUN ilk İstanbul maçı... Bizim için gala! Güzel insan Vedat Ağabey"i kaybetmenin üzüntüsü hâlâ içimizde... Kafa dağıtmak istiyoruz. Ali Sami Yen"e koşuyoruz heyecanla. Gerçi gidişimiz G.Saray"ın yıldızlarından değil.. Frank Rijkaard"ı görmek biraz da! Surinamlı "kıvırcık" adamın kulübedeki oyununu izlemek niyetimiz.

ZATEN futbolcu milletine alerjim var. Hem milyon dolarları alıyorlar hem işkence çektiriyorlar. Tamam, sezon başı.. Ama bitmiyor ki bahane yıl boyu. 3-4 ay sezona hazırlanamazlar, sonra kara kış basar. 2. yarı da stres! Elin Alman"ını izliyoruz, teknoloji harikası... G.Saray"dan da biraz Arda Turan bu işe yatkın. Gerisi vallahi hikâye!

AĞIR Roman hepsi... 3 dk. düşünüp sonra pas veriyorlar. Sarp, Ayhan"la orta saha sarpa sarmış... Yaser-Serdar Eyilik, "eh işte" cinsinden adamlar. Baros hazır değil. Servet-Zan"ın topla arası kötü. Balta vitaminsiz, Sabri akılsız (!).

OYUN DEĞİL SKOR GÜZEL

HÂL böyle olunca Tobol gibi ince yapılı bir rakibin kalesine de gidemedi G.Saray... 30"dan sonra biraz hareketlendiler ama nafile. Önce bu dk."da Yaser, sonra 35"te Arda"nın Tobol"luları çarşıya yollayıp yaptığı asistte vuran Baros ve 36"da bir şut atan "10 numara" umduğunu bulamadı.

İKİNCİ yarı daha hareketliydi oyun. Tobol arada gelse de titretti G.Saray kalesini. Ancak 64"te Sabri"nin soldan sağ ayakla kestiği serbest vuruşta M.Sarp kafayla Ali Sami Yen panterliğine soyunan Petukhov"un hevesini kursağında bıraktı: 1-0.

SONRAKİ bölümde rakip açıldı, kontralar arttı. Arda, Baros 2 kez Petukhov"a teslim oldu. Tabela 90+1"i gösterirken Arda"nın sağ kornerinde Servet"in boyuna yakışır şekilde yükselip vurduğu kafayla perde 2-0"la kapandı.. Oyun olarak kötü geceydi ama skor baldan tatlıydı. Artık 3. ön elemede G.Saray...

ARDA"NIN ETRAFI DUMANLI

MAÇIN ana fikri Arda ve Rijkaard temalı..

1. POLAT, Arda"nın etrafında takım kuracağız demişti. Henüz Arda"nın etrafı dumanlı.. Eskisi gibi sırtını kenar çizgiye yaslayarak değil "10 numara" oynadı. Alışık olmadığı yerde. Oysa en verimli yeri orası. Zaman lazım. Keita, Kewell ve iyi ön liberoyla başka olur Aslan..

2. ŞU İniesta ile Xavi"nin Türk futboluna çok zararı var... İkisiyle yükselen iki hoca Aragones ve Rijkaard.. Adamlar alışmış bunlara, geliyorlar Türkiye"ye... Selçuk"la, Sarp"la uğraşıyorlar. Sonrası malum; vurun abalıya!