Sezona Frank Rijkaard-Neeskens ikilisi ile başlayan ve zaman zaman göz kamaştıran 90 dakikalar yaşatan Galatasaray, hücum ağırlıklı anlayışını Beşiktaş maçında da sürdürecek. Aydın Yılmaz, Ayhan Akman, Gökhan Zan gibi sistemin temel taşlarının durumları belirsizliğini korumasına karşın, Hollandalı sisteminden taviz vermeyecek. İlk 4 hafta sonunda rakipleri ile aralarında oluşan 6 puanlık farkı 9"a çıkartarak erken bir avantaj elde etmeyi planlayan ünlü hoca, futbolcularından Ali Sami Yen"de önde basmalarını ve alan daraltmalarını istedi.

Özellikle kanatları etkin bir şekilde kullanacak olan Sarı-Kırmızılılar"ın bir diğer önemli kozu ise, bu sezon yüksek gol yüzdesine ulaştıkları duran top organizasyonları olacak. Özellikle Arda Turan, Harry Kewell ve Abdul Kader Keita"yı dönerek kullanacak olan Cim Bom, Milan Baros"un çizgiye yönelerek açacağı koridorlardan sürpriz isimlerle de gol yollarını zorlayacak. Orta saha oyuncularını ve forveti uyaran Frank Rijkaard, takım savunmasına mutlaka katkı yapmalarını istedi. Özellikle Arda, Kewell ve Keita"ya, “Sizden iki kat koşmanızı bekliyorum” uyarısında bulundu.

"Çıkın, zevk alarak oynayın"
Futbolcularıyla bir toplantı yapan ünlü teknik adam, derbi nedeniyle strese girmelerine hiç gerek olmadığının altını çizdi. Beşiktaş sınavını "diğerlerinden bir farkı olmayan 3 puanlık maç" olarak nitelendiren Rijkaard, “İlkemiz daima güzel oyun. Hem zevk alacağız, hem de izleyenlere hoş zaman geçirteceğiz. O zaman da zaten sonuç kendiliğinden gelecektir” dedi. Sarı-Kırmızılılar"ın maç kadrosu, bu sabah yapılacak antrenmandan sonra netlik kazanacak.

Caner süprizi olabilir
Sarı-Kırmızılı ekibin en büyük sorunu ise, milli futbolcu sayısının fazlalığı nedeniyle uzun süredir tam takım olarak çalışamamaları. Moral bozukluğu yaşayan A Milli Takım oyuncularını motive etmek de, hiç kolay olmayacak gibi gözüküyor. Diğer millilerden bir gün geç katılan Elano Blumer"in yedek soyunması beklenirken, Bosna karşısında yorgun ve formsuz gözüken Hakan Balta"nın yerine Caner tercihinin sürpriz sayılmaması gerektiğini konuşuluyor.