Hani derler ya "Bir zaman maziye bak ne kadar şendik" diye... Tam da Galatasaray"ın bu sezonki durumunu yansıtıyor bu söz... Yıllardır Edirne dışında da esip gürleyen, Türkiye"ye ilk ve tek UEFA Kupası ile Süper Kupa"yı kazandırarak haklı olarak "Avrupa Fatihi" olarak anılan Sarı-Kırmızılılar, bugün önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında yer alamama tehlikesi ile karşı karşıya... Başarısız geçen bir sezonun ardından bu soru, yanıtını ancak son maçta bulacak.

Ev sahibi ekip, gelecek sezon Avrupa kupalarında olabilmek için 1 puana ihtiyaç duyuyor. UEFA Avrupa Ligi"ne katılma yolunda 3 puan arkasındaki Bursaspor"la çekişen Sarı-Kırmızılı ekip, Sivasspor"a yenilmesi halinde Bursaspor"un İstanbul Büyükşehir Belediye karşısında puan kaybetmesini ya da Fenerbahçe"nin Trabzonspor"dan puan almasını bekleyecek. Cim Bom, ikili averajda eşit olduğu Bursaspor"dan genel averajda çok üstün... Ancak son hafta maçlarında Timsahlar"ın kazanması, Fenerbahçe ile Galatasaray"ın ise kaybetmesi durumunda puanlar eşitlenecek ve üçlü averaja bakılacak. Böyle bir olasılıkta ise en kötü durumda bulunan Cim Bom Avrupa kupalarının dışında kalacak.

Kewell belirsiz
Beşiktaş maçında sarı kart cezalısı durumuna düşen Emre Aşık"ın yanı sıra Servet Çetin ve Emre Güngör"ün sakatlıklarının sürmesi, son olarak 19 Yaş Altı Milli Takımı"nda Semih Kaya"nın da sakatlanması, Bülent Korkmaz"ı savunma oluşturmakta zora soktu. Lincoln zaten yok. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, sağ uyluk ön üst adalesine aldığı darbe nedeniyle hafta içi antrenmanların hiçbirinde takımla çalışamayan Kewell"ın oynaması da şüpheli. Konuk Sivasspor"da da Abdurrahman Dereli sakat, Sedat Bayrak cezalı...


GALATASARAY
De Sanctis
Sabri
Mehmet Topal
Hakan Balta
Volkan
Kewell (Aydın)
Barış
Ayhan
Arda
Nonda
Baros

SİVASSPOR
Petkoviç
Sylla
Bilica
Diallo
Hayrettin
Musa
Sezer
İbrahim
Murat Erdoğan
Herve Tum
Mehmet Yıldız


Stat: Ali Sami Yen
Saat: 20.00
Yayın: Digiturk
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Alpaslan Dedeş


Baros"tan gol sözü
Galatasaray"ın en golcü ismi Milan Baros, bu akşam Sivasspor maçını da boş geçmek istemiyor. Oynadığı 30 lig maçında rakip ağları 19 kez havalandıran Çek futbolcu, “Sezonu istediğimiz gibi kapatamadığımız bir gerçek. İşler istediğimiz gibi gitmedi. Ancak her şeye karşın her zaman yapılacak bir şeyler vardır. Şimdi seneye Avrupa kupalarına katılma vizesini kapma zamanıdır. Sivasspor"u yenerek, taraftarlarımızın gönlünü bir nebze olsun almak istiyoruz. Ben de gol atmak için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.


Eyvah yine Sivas!
Sivasspor"la bu sezon 3 kez karşılaşan Galatasaray, hiç kazanamadı. Sezonun ilk yarısındaki maçı deplasmanda 2-0 yitiren Sarı-Kırmızılılar, Fortis Türkiye Kupası"nda da 1-1 ve 4-2"lik (penaltılarla) skorlarla rakibine elendi.

O G B M A Y
İç saha 3 3 0 0 7 1
Dış saha 4 1 2 1 6 6
Toplam 7 4 2 1 13 7

En farklı galibiyeti: 5-3 (d) 2007-2008 33.hafta
En farklı yenilgisi: 0-2 (d) 2008-2009 17.hafta
En gollü maçları: 5-3 (d) 2007-2008 33.hafta
Son galibiyeti: 5-3 (d) 2007-2008 33.hafta
Son yenilgisi: 0-2 (d) 2008-2009 17.hafta

Not: Tablo Galatasaray"a göre düzenlenmiştir.)