Kaç kere çekip gittiniz ya da geri kalıp terkedildiniz?O giderken, size aldıkları, onu hatırlatanlar, birlikte dinlediğiniz şarkılar, çocukça aldığı oyuncaklar, aynı evin kilidinde döndürdüğünüz anahtar veya sadece onun için giydiğiniz iç çamaşırları...

Kaç kere bir müzede kalbinizi kırık bıraktınız?


Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'te bundan iki yıl önce kurulan 'Kırık Kalpler Müzesi', mutsuz aşıkların hatıralarını yeniden canlandırdığı, belki de o anılardan kaçmak için sığındığı, eşyalarını sığdırdığı bir müze.

Şimdiye kadar hiç denenmemişi deneyen müzenin kurucuları Olinka Vistica ve Drazen Grubisic, dünyanın dört bir yanından terkeden veya terkedilen insanların gönderdiği özel eşyaları biriktirdiği bu ilginç mekanın evsahipliğini yapmaktan mutluluk duyuyor.

İnsanların hayalkırıklıklarının dolup taştığı bu müzede, hatıralarını gömen binlerce insanın kimi yarım kalmış, tamamlanmamış, kimi hazin bir sonla bitmiş hikayeleri can buluyor.

Oyuncak ayılardan  müzik cd'lerine defterlerden fotoğraflara pek çok eşya, ölümsüzlüğünü bu müzede devam ettiriyor.Gönderilen materyalin yanında hikayesini de isteyen müze kurucuları, özellikle gençlerin müzeye oldukça ilgi gösterdiğini söylüyor.

Müzeyi ziyaret edenler arasında göz yaşlarını tutamayanları görmek de mümkün. Can acıtıcı olduğu kadar ilgi çekici de bulunan müzenin beyaz dekoru da aşkın saflığını anlatıyor gibi...

Kırık bir kalbi olanlar veya kalbi kırılanlar...Müzeye bir şeyler göndermenin tam vakti!


GAZETEPORT