Adana'da kendisini terk etmek isteyen sevgilisi Tuğçe Anlaş'ı (20) "Seni Adana'nın Münevver'i yapacağım" diye tehdit ettikten sonra boğazını kesip 28 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen ancak daha sonra suçu, birlikte yargılandığı arkadaşının üzerine atan Malik En (20) cinayetten 1.5 yıl sonra suçunu itiraf etti. "Sevdiğim, aşkım Tuğçemi öldürdüm" diyen En, öldürdüğü Tuğçe'nin ailesine de, "Sizden 5 can daha alacağım" diyerek tehdit savurdu.

Seyhan Barajı ÇEAŞ Hidroelektrik Santrali'ndeki kayalıklarda 30 Kasım 2009'da vahşice öldürülmüş halde cesedi bulunan Tuğçe Anlaş'ın katil zanlıları Malik En ve Atilla Pekgözlü'nün ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmalarına Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

1.5 YIL SONRA İTİRAF

Müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan ve akıl hastası olup olmadıklarının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan raporları beklenen katil zanlıları En ile Pekgözlü duruşmaya katıldı. Öldürülen Tuğçe'nin babası Ergün Anlaş ile avukatlarının da katıldığı duruşmada Malik En, mahkemeye "Tuğçe'yi ben öldürdüm" diyerek itiraf dilekçesi verdi.

"YALAN SÖYLEDİĞİM İÇİN ÖZÜR DİLERİM"

Dilekçede, "Sevdiğim, aşkım Tuğçe'mi öldürdüm. İtiraf etmemin tek nedeni Tuğçe'mi halen deliler gibi sevmem ve Tuğçe'me olan aşkım ve vicdanım. Yalan söylediğimi için özür dilerim" diyen En, cinayetle ilgili ayrıntıları bir sonraki duruşmada anlatacağını, diğer sanık Atilla Pekgözlü'nün cinayetteki rolünü de yine gelecek celse belirteceğini söyledi.

BİRBİRLERİNİ SUÇLAMIŞLARDI

Daha önceki duruşmalarda En, cinayeti arkadaşı Pekgözlü'nün, Pekgözlü de En'in işlediğini iddia etmişti. Tuğçe'nin esrar ve hap gibi uyuşturucu kullandığını iddia eden En, "Özlem'in bizim evde kalacağını öğrenince bana kızdı. Aramızı düzeltmesi için Atilla ağabeyi çağırdım. 3 yıllık sevgiliydik. Barışmak için bir araya gelmiştik. Sanık arkadaşım ile uyuşturucu kullanmıştık. Bir ara yanlarından ayrıldım. Döndüğümde Tuğçe kanlar içindeydi. Atilla, kız arkadaşımın kendisine küfür ettiğini söyledi. Atilla öldürdü. Suçu üstlenmem için tehdit edip, bıçak salladı. Ayrıca olaydan 2 gün önce Alanya'ya gidip, Tuğçe'yi çalıştırıp, para kazanacağımızı söylemişti. Kabul etmediğim için de beni bıçakla yaralamıştı" diyerek kendini savunmuştu. Atilla Pekgözlü ise En'in kendisine iftira attığını iddia ederek, "Bana tuzak kurdu. Kendi yaptıklarını sanki ben yapmışım gibi anlatıyor" demişti.

"SİZDEN 5 CAN DAHA ALACAĞIM"

Cinayetten 1.5 yıl sonra En'in cinayeti itiraf etmesinin ardından duruşma salonunda bulunan Tuğçe'nin aile yakınları, "Katil" deyince gerginlik yaşandı. En, oturduğu yerden kalkıp aileye küfürler ettikten sonra, "Sizden 5 kişi daha alacağım" diyerek tehdit savurdu.

Duruşma, En'in savunma yapması ve İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan sanıkların akli dengesinin yerinde olup olmadığıyla ilgili raporun beklenilmesi için ertelendi.