DÜZCE'de, ailesinin, dedesinden kalan miras için kaçırıldığını iddia ettiği 16 yaşındaki İlayda Fazlıoğlu, kendisini kaçırdığı iddia edilen 25 yaşındaki minibüs şoförü Oğuz Erzurum ile birlikte ortaya çıktı. Polise ifade veren İlayda Fazlıoğlu, Oğuz Erzurum ile 2 yıldır arkadaş olduklarını, birlikte İstanbul'a gidip gezdiklerini, ailesinin ilişkilerine karşı olduğunu söyledi. İlayda Fazlıoğlu ve Oğuz Erzurum, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Karaca Hacı Musa Mahallesi'nde oturan Metin ve Semra Fazlıoğlu çifti, tek çocukları olan İlayda'nın, 4 Ağustos'ta mağazalarından çıktıktan sonra kaçırıldığını, Oğuz Erzurum'un kendilerini telefonla arayarak tehditte bulunduğunu ve kızlarına dedesi Ali Fazlıoğlu'ndan miras kalan fındık bahçeleri, ev ve arsaları istediğini iddia etmişlerdi.

Dün akşam, İlayda Fazlıoğlu ve Oğuz Erzurum avukatları ile birlikte Düzce Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ifade verdi. Servis şoförlüğü yapan Oğuz Erzurum ile 2 yıldır arkadaş olduğunu ifadesinde söyleyen İlayda Fazlıoğlu, “Ben Oğuz'la 2 yıldır arkadaşlık yapıyorum. Bu konudan babamın ve annemin haberi var. Oğuz beni ailemden istemeye çalıştı, ancak ailem Oğuz'un ailesinin istemeye gelmesini kabul etmedi. 3 Ağustos günü annemle Oğuz yüzünden gece geç vakte kadar tartıştık. 4 Ağustos günü de babama ait işyerimize gittik. Annemle işyerinde kavgamız devam etti. Bu sırada babam işyerinde yoktu. Moralim bozulmuştu. Ben de çantamı aldım dışarı çıktım. Oğuz'a gelip beni alması için haber verdim. Oğuz otomobille geldi ve beni aldı. Oğuz'a durumu anlattım, moralimin bozuk olduğunu, gezmek istediğimi söyledim. Oğuz da beni aldı ve tamamen benim isteğimle İstanbul'a gittik. Oğuz beni gitmememiz konusunda uyardı. Ancak ben gitmek için ısrar edince, benimle gelmek zorunda kaldı” dedi.

Geceleri araçta kaldıklarını belirten İlayda Fazlıoğlu, “4 Ağustos gününden bugüne kadar Oğuz ile birlikte İstanbul'da gezdik. Geceleri de otomobilde kalıyorduk. Oğuz beni geri dönmemiz için ikna etmeye çalıştı. Ben de "Sen gidebilirsin ama beni burada bırakmak zorunda kalırsın" deyince beni bırakmadı ve yanımda kaldı. Oğuz ile gittiğimden bugüne kadar onunla aramda bir cinsel ilişki olmadı. Oğuz ile tamamen kendi isteğim ile gittim. Aileme teslim edilmek istemiyorum. Bu olaydan dolayı kimseden davacı ve şikayetçi değilim” diye konuştu.

İlayda Fazlıoğlu ve Oğuz Erzurum, ifadelerinin ardından serbset bırakıldı. İlayda Fazlıoğlu, bir akrabasının yanına gitti.

Metin Fazlıoğlu ise kızlarının Oğuz Erzurum ile ilişkilerini bilmediklerin belirterek, “Kızımızın korkudan böyle bir ifade vermiş olabileceğini düşünüyoruz. Oğuz Erzurum hakkında sonuna kadar davacı olacağız” diye açıklamada bulundu.

Milliyet