İSTANBUL'da tanışıp aşık olduğu PKK'lı terörist için gittiği Kuzey Irak'taki kamplarda askeri ve siyasi eğitim alan, daha sonra burada tanıştığı örgütten ayrılma başka bir erkeğe gönlünü kaptırıp, peşinden Fransa'ya gitmek isteyen 24 yaşındaki Gülay Aktan İzmir'de polis tarafından yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen Aktan pişman olduğunu söyledi.

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbarat çalışmaları doğrultusunda, terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarında bir yıl boyunca silahlı eylemlere katılan bir kadının, yasadışı yollardan Fransa'ya gitmek üzere kente geldiğini belirledi. Takip başlatan ekipler, Gülay Aktan'ı Konak İlçesi'nde yakınlarının evinde yakaladı. Gözaltına alınan Aktan'ın sorgusunda ilginç yaşam öyküsü ortaya çıktı. Aslen Bitlisli olan, liseden terk genç kadının 2004 yılında İstanbul'da, terör örgütü mensubu Zinnar A. ile tanıştığı, birlikteliği sırasında örgüte sempati duyup Kuzey Irak'taki kamplara gittiği belirlendi. Burada bir yıl boyunca askeri ve siyasi eğitim alıp silahlı eylemlere katılan Aktan'ın, Zinnar A.'nın izine ulaşamayınca örgütten ayrılıp, Irak'taki özel bir hastande temizlik işçisi olarak çalışmaya başladığı belirtildi.

Genç kadının bu kez burada tanıştığı örgütten ayrılma Ömer Aktan'a gönlünü kaptırıp resmi nikahla evlendiği kaydedildi. Ömer Aktan'ın Fransa'ya gittiği, Gülay Aktan'ın da eşinin peşinden Fransa'ya gitmek amacıyla İzmir'e geldiği belirlendi.

Sorgusunda pişman olduğunu, yaptıklarının hiçbir şeye değmediğini dile getiren genç kadın, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildi. - DHA