Yönetim kurulu üyelerinden Kaya Özcan'ın ev sahipliğinde Keyif Bahçesinde yapılan toplantıda konuşan yönetim kurlu başkanı Mehmet Kıvanç, İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte sporda şiddetin önlenmesi yasası hakkında bastırdıkları el ilanlarını maçlarda taraftarlara dağıtmaya başladıklarını söyledi. 
     Yasanın önemini anlatabilmek için ellerinden gelen tüm çabayı sarf ettiklerini kaydeden Kıvanç, ''Amacımız şiddetten uzak bir lig yaşarken daha çok sporseverlerimizi ve ailelerimizi statlara çekebilmek''dedi. 
     Kıvanç, Aydın'ın gerek amatör futbol gerekse sporun diğer branşlarında Türkiye sıralamasında en çok kulüp ve sporcu barındıran 7. il olmasına rağmen milli takımlara yeterince sporcu gönderemediğini belirterek, ''Maalesef milli takım bölge seçmelerinde görevli antrenörlerimiz seçme yapılan günlerde davet edilen futbolcularımızı çok kısa sürede izleyerek rapor hazırlıyor. Aydın'daki başarılı gençlerimizin milli takıma seçilmeleri konusunda sıkıntılarımızı önümüzdeki günlerde İzmir'de Ege Bölgesi Temsilcisi Hamdi Kutval ile paylaşacağız'' dedi. 
     Amatör futbol karşılaşmalarında özellikle beldelerdeki karşılaşmalarda sahada sağlık personelinin olmayışından kaynaklanan sıkıntılara ilişkin il sağlık müdürlüğü yetkilileri ile görüşülmesi kararlaştırıldı. 
     Toplantıda ayrıca özellikle yaz aylarında çocukların tatillerinin engellenmeden yaz spor okullarının açılmasına destek verilmesi, Aydın'da bir spor festivali gerçekleştirilmesi için çalışma başlatılması karara bağlandı.