Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Esenler’de yeni yapılan askerlik şubesini açtı. Açılış sonrası iki bakanın imzalandığı protokole göre şehir içinde kalan 112 askerlik şubesi, okul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilecek.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Kapattığımız askerlik şubeleri ve başkanlıkları binalarını içindeki eşyalarıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’na devredeceğiz. İster ilköğretim, ister okul öncesi için kullanabilirler. 112 tane askerlik şubesinin devri tek tek metrekareleriyle birlikte yazılıyor. Bu sayılarda artış olabilir. Hizmete ihtiyacı kalmayan binaları yine Milli Eğitime devredeceğiz. Çok büyük bir imkan ve katkı olduğunu düşünüyorum. Güçlü bir Türkiye için çocuklarımızı güçlü yetiştirmeliyiz. Onun için ne kadar çok yatırım yaparsanız misliyle geri alırsınız" dedi.

Dinçer de "Okul öncesi eğitimde orta öğretimde derslik ihtiyacımız vardı. Askerlik şubelerinin özellikle şehir merkezlerinde olmaları sebebiyle okul öncesi eğitim için ama onun dışında da orta ve lise için okullarımızı değerlendireceğiz" diye konuştu.