Askerlik kanununda yeni bir değişiklik daha istendi. Kanun teklifi ile askerlik süresi 12 aya iniyor. Yükümlüler, 6 ay eğitimin ardından 6 ay da ağaç dikimi ve karayolu yapımında çalışacak.

Bedelli askerlik yasasının ardından askerlik kanununda yeni bir değişiklik amaçlayan kanun teklifi hazırlandı ve TBMM Milli Savunma Komisyonuna gönderildi.

MHP Antalya milletvekili Yusuf Ziya İrbeç tarafından hazırlanan ve askerlik süresini 12 aya düşüren kanun teklifi ile, yükümlülerin 6 ay eğitimin ardından 6 ay da ağaç dikimi ve karayolu yapımında çalışması öngörülüyor. 6 aylık eğitimin ardından kamuda çalışmak istemeyenler ise, belirlenecek bir miktar para ödeyerek bedelli olabilecek.

İrbeç, kanun teklifinin gerekçesinde ‘’ Halen devam eden askerlik uygulamaları, askerlik yapan ve yapmayanlar arasında, eşitsizlik yaratmaktadır.’’ dedi. Kanun teklifi ile 15 aylık askerlik hizmeti 12 aya düşürülürken, şehit çocuklarının ise toplam 6 ay askerlik yapmaları öneriliyor. Kanun teklifi TBMM Milli Savunma Komisyonu ve Genel Kurulda ele alınacak.

VATAN