Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a yaptıkları kara harekatıyla, şehitlerin kendilerini çok etkilediğini belirten "Dedeler", ellerinde Türk bayraklarıyla, Karaağaçlı Belediye Başkanı Anavatan'lı Şerif Başkal'ı da yanlarına alarak Manisa Askerlik Şubesi'ne geldi. Şube önünde şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan dedeler adına açıklama yapan Karaağaçlı Belediye Başkanı Şerif Başkal, “Askere alınıp cephede savaşmaya hazır olduğumuzu iletmek için geldik. Tüm Karaağaçlı Beldesi adına buradayız” dedi.

"Önce Vatan", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Ne Mutlu Türk"üm Diyene", "Vatan Sana Canım Feda" , "Her Türk Asker Doğar" yazılı pankartlar taşıyan dedeler, daha sonra “Her Türk asker doğar ve asker olarak ölür. Ben de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak"ta terör örgütüne yönelik yaptığı operasyona katılarak askerlik hizmetimi yapmak istiyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim” yazılı dilekçelerini askerlik şubesi yetkililerine verdi.

Dedelerden 86 yaşındaki Recep Günak gözyaşlarını tutamayarak “Biz yaşayacağımız kadar yaşadık. Zaman vatan için ölme zamanıysa ben buna hazırım” dedi.