CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, askerlik süresini aşamalı olarak altı aya kadar indireceklerini belirterek, “Çocuğunuz üniversitede okurken yaz tatillerinde gidecek askerliğini yapacak, mezun olunca da askerliği bitmiş olacak” dedi.

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu"nda düzenlenen CHP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı"nda konuşan Kılıçdaroğlu, “Bu bir kurultay değil, iktidara hazırlık toplantısı” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

Her yoksul kadına 600 lira

“Her alanda çözümlerimiz var. Önce kadınlar, toplumun yarısından söz ediyoruz. Kadınlara seçme seçilme hakkını veren parti CHP"dir. Ama seçme seçilme hakkı yetmez, şimdi CHP onlara ekonomik güvence de verecek. Hedef her evin geliri her ay en az ayda 600 lira olacak. Aile sigortasını getireceğiz, ailede kadını en güçlü konuma getireceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Her yoksul ailede kadının banka hesabına 600 lira yatıracağız.

Böyle sendikacı olur mu

Biz Mardin"deyken burada da bir sendika kadınları çağırmış, Başbakan"ı da çağırmış oraya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü diye... Ne anlattı o kadınlara merak ediyorum. Kaç işçi sendikalı olmak için çalıştı da işinden atıldı, taşeron altında kaçının emeği sömürüldü haberin var mı senin? Başbakan"ı çağırıyorlar bir de metin dağıtıyorlar "şurada şu sloganı atın" diye. Bunların maskesini düşürüp yüzünü ortaya çıkaracağız. Bunlardan sendikacı olmaz. Yalaka takımından sendikacı olmaz, sendikacı yürekli olur...

Kürtlere özgürlük vaat ediyoruz

Salonda Doğu ve Güneydoğu illerinden gelenler var. Biz size özgürlük vaat ediyoruz, fabrika vaat ediyoruz onlar geldi hapishane vaat etti. Dünyada vatandaşına hapishane vaat eden Başbakan sadece Türkiye"de vardır. Bir Başbakan bir bölgeye gidip niye hapishane vaat eder; özgürlük varken, güzel şeyler varken.