Nazi lideri Adolf Hitler'in, askerlerinin fahişelerden frengi kapmasının önüne geçmek için seks oyuncakları üretilmesi talimatı verdiği ortaya çıktı. Bu talimatla, askerlerin frengiden ölmesini engellemek için silikondan sentetik seks oyuncakları üretildi.
 
Gerçek insan boyutundan daha küçük olan oyuncak bebekler, özellikle Fransız fahişelerle birlikte olan askerleri hedef alıyordu. İlk başta Macar aktris Kathe von Nagy'ye bebekler için model olması teklif edildi, ancak aktris bu teklifi reddetti.
 
ARİ IRKA UYGUN ŞİŞME BEBEKLER
 
Bunun üzerine sarışın ve mavi gözlü olarak Ari ırka uygun biçimde üretilen bebekler, üretildi. Yazar Graeme Donald, bu gizlice yürütülen "Borghild Projesi"ni 1950'lerin ünlü seks oyuncağı Lilli'den yola çıkılarak yaratılan Barbie bebeğin tarihini araştırırken ortaya çıkardı. 
 
Yazar, bu bilgilere Mussolini'nin Berberi adlı kitabında yer verdi. İkinci Dünya Savaşı sırasındaki proji 1940'ta SS'lerin başı, Hitler'in sağ kolu Henrich Himmler'in şunu yazmasının ardından başladı:
 
"Paris'teki en büyük tehlike, barlardan, dans salonlarından ve başka yerlerden müşteri toplayan fahişelerin yaygın ve kontrolsüz varlığıdır. Askerlerin küçük bir macera uğruna sağlıklarını riske atmalarını engellemek bizim görevimizdir."
 
Bebeklerin, Nazi işgali altındaki Jersey'de, St Hellier'de bulunan Alman kışlalarında denendiği belirtiliyor. Bebekler geliştirildikten sonra, Himmler çok etkilendi ve 50 adet sipariş etti.
 
Ancak 1942 başında kararını değiştirdi ve proje sona erdirildi. Müttefiklerin Dresden bombardımanında ise bebeklerden geriye hiçbir kanıt kalmadı.