ADANA'da asker hastanesinde nöbet tutan bir asker, komşu hastaneye tedavi olmayan giden iki askeri 'sigara alma' tartışması sonucu G-3 piyade tüfeğiyle vurup, ağır yaraladı.
 
Saat 16.15 sıralarında Merkez Seyhan ilçesi Baraj mahallesinde meydana gelen olayda iddiaya göre; Adana Asker Hastanesi'nde nöbet tutan er Hüseyin Uslu, komşu hastane olan ve bir duvarla ayrılan Adana Numune Hastanesi'ne tedavi olmaya giden askerler Seydi Döner ve Emre Özek'ten sigara almalarını istedi. Tedaviye giden askerler, nöbetçi silah arkadaşlarının bu isteğini kabul etmedi. Yaşanan tartışmada nöbetçi asker Hüseyin Uslu, G-3 piyade tüfeğiyle askerler Seydi Döner ve Emre Özek'e ateş etti. Seydi Döner boynundan, Emre Özek yüzünden vurulup, ağır yaralandı. Acil Servis önünde kanlar içinde kalan iki askerin yardımına hastane görevlileri koştu. Yaralı askerler, tedavi altına alındı.
 
Silah seslerinin duyulmasının ardından olay yerine gelen Asker Hastanesi'ndeki güvenlik güçleri, nöbetçi askeri yakalayıp, gözaltına aldı.
 
Fatih KARAÇALI - Ahmet ÖZMEN / ADANA, (DHA)