Vatani görevini yaparken yaşamına son verdiği belirtilen 20 yaşındaki Bilal Çıplak"ın babası “İntihar eden biri başına iki el ateş edemez” dedi.

İZMİR"in Menemen İlçesi"ndeki birliğinde vatani görevini yaparken silahla kendini vurarak yaşamına son verdiği bildirilen er 20 yaşındaki Bilal Çıplak"ın ailesine ulaşan otopsi raporu kafa karıştırdı. İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı"nın otopsi raporunda Bilal Çıplak kafasında 2 mermi giriş deliği bulunduğu yazması üzerine aile, çocuklarının cinayete kurban gitmiş olabileceği düşüncesine kapıldı. Çıplak"ın babası 52 yaşındaki baba Ali Çıplak, oğlunun intihar etmesini gerektirecek hiçbir sorunu olmadığını söyledi.

Acılı baba, “Oğlumla en son izne geldiğinde görüşmüştüm. 10 gün izin kullandı, daha sonra birliğine gitti ve 15 gün sonra da ölüm haberi geldi. Nöbet sırasında bu olay yaşanmış. Raporda 2 mermi girişi olduğu yazıyor. İntihar edeceğine ihtimal bile vermediğim oğlumun öldürülmüş olabileceğini düşünüyorum. İntihar eden biri başına iki kez ateş edemez” dedi. Baba Çıplak, olayla ilgili Askerliği Savcılığın soruşturmayı yürüttüğünü, gerçeklerin ortaya çıkmasını beklediklerini de sözlerine ekledi. Gerekirse tekrar otopsi isteyeceklerini de vurgulayan Çıplak, “Oğlumun cinayete kurban gittiğini düşünüyorum, eğer intihar etti ise bunu da ispatlasınlar” diye konuştu.

Vatan