Askerlerin yardımlaşma sandığı Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK ) tarihinde ilk defa bir maliye bakanını genel kuruluna davet etti. OYAK, geçen ay Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ’e genel kurula katılması için davet gönderdi. Şimşek de bu daveti kabul etti. Yarın Ankara’da yapılacak 52. Olağan Genel Kurula Şimşek katılacak. OYAK’ın 52’nci Olağan Genel Kurulu yarın toplanacak ve 2011 yılı kâr payı kesinleştirilecek.

Radikal'in haberine göre OYAK Yönetim Kurulu Başkanı emekli Korgeneral Yıldırım Türker 28 Şubat sürecine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yaklaşık 10 gün önce tutuklandı. OYAK Yönetim Kurulu Başkanı olan Yıldırım Türker 6 Nisan 2012 tarihinde OYAK tarafından Türkiye’de ilk kez üretilen Renault Fluence marka elektrikli otomobili Başbakanlık’a hibe etmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, OYAK tarafından Türkiye’de üretilen ve Başbakanlık’a hibe edilen Renault Fluence marka otomobile bugün gözaltına alınan OYAK Yönetim Kurulu Başkanı emekli Korgeneral Yıldırım Türker ile birlikte binmiş ve aracı kullanmıştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının yardımlaşma ve emeklilik fonu olan OYAK’ın yapılanması ve faaliyetleri 205 sayılı yasa ile özel hukuk hükümleri genel kurul kararlarına tabi. OYAK üyelerine, anayasasının öngördüğü sosyal güvenlik sistemi kapsamında ve SGK’dan ayrı güvenceler sağlanıyor. Belli bir rezerv oluşturuluyor, ortağın kaldığı yıla göre paralar dağıtılıyor.

OYAK’ın iştirakleri
OYAK Yatırım Menkul Değerler, ORFİN Finansman ve OYAK Ankerbank - Finans
ATAER Holding - ERDEMİR Grubu’ndaki
iştirakleri vasıtasıyla demir çelik
Adana, Mardin, Ünye, Bolu, Aslan ve
BİRÇİM - Çimento
OYAK Beton, Aslan Beton - Hazır beton
OYKA Kâğıt Ambalaj - Kâğıt ve kâğıt torba
OYAK Renault ve MAİS - Otomotiv
İSKEN, AYAS ve OYAK Enerji - Enerji
HEKTAŞ - Tarım ve veteriner ilaçları
TUKAŞ, Tam Gıda, Eti Pazarlama - Gıda
OMSAN ve iştirakleri – Lojistik
OYAK İnşaat - İnşaat
OYAK Pazarlama - Hijyen ve turizm
OYAK Girişim - Yatırım danışmalığı
OYTAŞ – Yurtiçi ve yurtdışı ticaret
OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri – Güvenlik
OYAK Teknoloji – Bilişim