Mahmudiye kentinde 2006 Mart ayında 14 yaşındaki kız çocuğa tecavüz ettikten sonra ailesi ile birlikte öldüren ve daha sonra cesetleri yakarak yok eden eski asker Steven Green barbekü partisi yapmıştı.

23 yaşındaki Teksaslı Steven Dale Green'in, Kentucky eyaletinin Paducah şehrinde dün başlayan duruşmasında savcılık ve savunma makamları açılış konuşmalarını yaptı.

KIZIN CESEDİNİ YAKTI

Savcılık iddianamesinde Green'in, 14 yaşındaki Abir Kasım El Cenabi adlı kıza tecavüz ettiği; onu öldürdüğü ve kızın ailesini katlettiği belirtildi. Savcılık, Green'in küçük kızın yüzüne birçok kez ateş ettikten sonra cesedini yaktığını da kaydetti.

Hakkında aralarında cinsel taciz ve cinayetin bulunduğu ondan fazla suçla karşı karşıya bulunan Green'in, bu cürümleri Irak'ın "Ölüm Üçgeni" denilen bölgesinde 2006'nın mart ayında işlediği belirtiliyor.

Savunma makamı ise jüriden bu davada, Irak'ta görev yapan askerlerin içinde bulundukları olağanüstü şartları göz önüne alarak yargıya varmasını talep etti.

SİVİL MAHKEMEDE YARGILANIYOR

Suçlanmadan önce askerliği bıraktığı için sivil mahkemede yargılanan Green'in, kişilik bozukluğu teşhisinden sonra Mayıs 2006'da "onur listesinden" terhis olduğu kaydedildi.

TECAVÜZ İÇİN PLAN YAPTILAR

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, 101. Hava İndirme Tümeni"nde görevli olan er Green ve diğer üç ABD askeri, genç kızı ilk kez bir kontrol noktasında gördüler. 11 Mart"ı 12 Mart"a bağlayan gece alkol alan askerler, gördükleri kıza tecavüz etmek için plan yaptılar.

Siyahlar giydiler Üniformalarını çıkaran askerler, siyah giysiler giydikten sonra, kontrol noktasını terk ederek genç kızın evine gittiler. Green, evde bulduğu Kalaşnikof tüfekle, soğukkanlı bir şekilde önce ikisi yetişkin üç kişiyi bir odada kurşunlayarak öldürdü.

Öldürülenlerden birinin beş yaşında bir kız olduğu belirtildi. Bir görgü tanığı, "Green, yüzünü kahverengi bir tişörtle örtmüştü. Evdeki bir kadına doğru yürüdü ve yaklaştıktan sonra başına birkaç el ateş etti" dedi.

TECAVÜZ EDİP ÖLDÜRDÜ

İfade veren diğer askerlerden biri, Green"in genç kıza tecavüz ettiğini söyledi. Green, tecavüzden sonra, genç kızın kafasına iki ya da üç el ateş etti. Cinayetler ve tecavüzün ardından kanıtları yok etmek amacıyla, ev ateşe verildi.

Kontrol noktasında kalan bir asker ve Green ile birlikte giden iki askerin tanıklığına dayanılarak hazırlanan belgede, Green"in doğruca Iraklı kadının bulunduğu odaya girdiği ve çıkarken "Onları öldürdüm, hepsi öldü" dediği ifade ediliyor.

BARBEKÜLÜ PARTİ

Steven Green ve arkadaşlarının Iraklı kız çocuğa tecavüz edip, ailesiyle birlikte öldürdükten sonra barbekü partisi yaptığı da belirtiliyor. 2006 Mart ayında bu vahşet ortaya çıktığında dünya basınında büyük yankı uyandırmıştı.

ÜZERLERİNDE KAN VARDI

Eve götürülmeyerek geride bırakılan asker de, "Döndüklerinde üzerlerinde kan vardı, giysilerini yaktılar" diye konuştu. Daha sonra askerler, bir daha olanları ağızlarına almamak üzere sözleştiler. Green, cinayetleri işlediği silahı bir kanala attı.

ANNE KUŞKULANMIŞ

Tecavüze uğrayan genç kızın annesinin, olaydan önce kontrol noktasındaki tavırlarından ötürü askerlerden kuşkulandığı ve bir komşusuna, "Kızım sizde kalabilir mi" diye sorduğu da ortaya çıktı.

ORDUDAN ATILMIŞ

Mahkeme kayıtlarına göre, olaydan bir süre sonra çekilen evin fotoğrafları, askerlerin, tecavüz ettikleri kızın cesedini de yakmaya çalıştığını ortaya koyuyor.

Cinayet, başlangıçta Iraklı grupların üzerine atıldı. Green ile birlikte olan diğer askerler, halen Mahmudiye yakınlarındaki bir üste bulunuyorlar. Bu askerlerle ilgili olarak ne yapılacağı henüz belli olmadı. Silahlı Kuvvetler ile ilişiği kesildiği için Green, Louisville"de sivil mahkemede yargılanacak.

Hürriyet