AKP Manisa Milletvekili ve eski TBMM başkanı Bülent Arınç'ın emekli generallerle ilgili sözlerine, Genelkurmay'dan “Ön yargılı ve saptırıcı sözler üzerine durmaya bile gerek yok” yanıtı geldi.
Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Turgeneral Metin Gürak'ın bugün düzenlediği haftalık basın brifinginde, Bülent Arınç'ın önceki gün Van'da AKP seçim bürosundaki konuşması gündeme geldi.
Arınç'ın bu konuşmada Ergenekon soruşturmasından söz ederken, “Emekli orgenerallerin ses kayıtları var. Aman Allahım neler konuşmuşlar, neler söylemişler. Allah'a çok şükür ediyorum ki Türkiye bunların zamanında bir savaşa girmemiş. Yoksa bunların savaşacak halleri yok. Askerlikten başka her şeyi yapmışlar” dediğini hatırlattı. Turgeneral Gürak'a bunun üzerine, “Sözkonusu kişinin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili görüşleri bellidir. Ön yargılı ve saptırıcı bu sözlerin üzerinde durmaya bile gerek yok” yanıtını verdi.
PKK KAMPLARI BOMBALANDI
Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Kuzey Irak'taki PKK yuvalarına yönelik sınır ötesi hava operasyonu yapıldığını söyledi.
Tuğgnereral Gürak, “12 Mart günü Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar, Zap- Avaşin bölgesindeki hedeflere yönelik hava harekatı gerçekleştirdi” dedi.

MİLLİYET