Üçok, üç astsubaya işkence yapmak suçundan toplam 7 yıl 6 ay, Doğan ise toplam 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Üçok hakkında tutuklama kararı verildi.

Astsubayların ifadelerinin işkence ve hipnozla alınmasına izin verdiği için askeri savcı Ahmet Zeki Üçok ile hipnoz uzmanı emekli Yarbay Gürol Doğan'ın yargılanmasına Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, astsubayların avukatları Mustafa Dokumacı, Okan Yılmaz, Çağatay Sakaoğlu, Vedat Örnek ve Musa Öncel, sanıklar Ahmet Zeki Üçok ile Gürol Doğan'ın avukatı Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz katıldı.

Mağdur astsubayların ve sanıkların avukatlarının son savunmalarını ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme, sanıklardan Ahmet Zeki Üçok'a hipnoz ile her bir astsubaya işkence yapmak suçundan 2 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Üçok, toplam 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Üçok'un tutuklanması yönünde karar verdi.

Kırıkkale Cezaevi'nde tutuklu bulunan Emekli Yarbay Gürol Doğan ise her bir astsubaya işkence yapmaktan 3'er yıl hapis cezası aldı. Böylece Doğan'a verilen ceza toplam 9 yılı buldu.