Bağımsız bir federal inceleme kurumu olan Özel Danışma Ofisi müfettişleri, Dover kentindeki askeri morgda bazı askerlerin vücut parçalarının kaybedildiğini ve bir askerin sağ kolunun da yanlışlıkla kesildiğini saptadı.
 
Morg görevlilerini ihmalkarlık ve görevini kötüye kullanmakla suçlayan Özel Danışma Ofisi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı da askerlerin ailelerini durumdan çok geç haberdar ettiği için eleştirdi.
 
ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Norton Schwartz, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, morgda yapılan hataların sorumluluğunu üstlenerek "bundan kaçışımız yok" dedi.
 
Orgeneral Schwartz, morgun üç yöneticisine olayın ortaya çıkmasının ardından disiplin cezası verildiğini söyledi.
 
İDDİALAR YANITLANMALI
Savunma Bakanı Leon Panetta ise, olaydan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek Hava Kuvvetleri'ne iddiaları bir an önce yanıtlaması çağrısında bulundu.
 
Panetta, "Afganistan'da yaşamını yitiren kahramanlarımızın aileleri,  evlatlarının hak ettiği şeref ve saygınlığın korunması için gereken tüm adımların atılacağından emin olmalıdır" dedi.
 
Panetta, Richard Carmona liderliğindeki bir ekibin morgda bağımsız bir soruşturma yapmakla görevlendirildiğini sözlerine ekledi.
 
ABD, geçen yıl da Arlington'daki Ulusal Mezarlık'a gömülen bazı askerlerinin kimliklerinin yanlış saptanması ile ilgili bir skandala sahne olmuştu.
 
Dover kentindeki askeri morg, Afganistan'dan gönderilen askerlerin kimlikleri ile ölüm nedenlerinin belirlenmesinden ve cenazelerin gömülmek için hazırlanmasından sorumlu.