NARKOTİK polisi, Beylikdüzü"nde durdurduğu bir TIR aracında 155 kilo eroin ele geçirdi. Operasyonun devamında bir uzman çavuş, bir astsubay 7 kişi gözaltına alındı. İstanbul"da görevli uzman çavuşun Halkalı"da oturduğu lojmanda çalınmış olduğu belirtilen 20 kilo eroin bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İran'dan gelen eroinin Avrupa'ya sevk edileceği bilgisi üzerine harekete geçti. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda Beylikdüzü'nde bir TIR aracı durduruldu. Operasyonda TIR'ın gizli bölmelerine saklanmış 155 kilo eroin ele geçirildi. Operasyonun devamında 1"i Zonguldak"ta görevli astsubay, 1"i İstanbul"da görevli uzman çavuş olmak üzere 7 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin evlerine baskın yapıldı ancak herhangi birşey bulunamadı. Halkalı'daki lojmanlarda yapılan aramada ise uzman çavuşun dairesinde, çalıntı olduğu belirlenen 20 kilo eroin ele geçirildi. Askerlerin eroinin yol boyunca güvenli şekilde götürülmesi konusunda etkili olduğu belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 zanlı ve Beşiktaş Merkez Komutanlığı"nda bulunan 2 asker işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.