İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine mayıs ayında başlatılan 'askeri casusluk soruşturması' Eskişehir'e uzandı. Soruşturma kapsamında, Eskişehir'de iki noktada arama yapılıyor. Arama yapılan yerler arasında bir muvazzaf askerin evi de yer alıyor. Aramalar, savcı, polis ve merkez komutanlığından gelen rütbeli askerlerin nezaretinde gerçekleştiriliyor.

İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 'askeri belgelerin ele geçirilmesi' soruşturması kapsamında yeni bir gözaltı dalgası daha başladı. Bu bağlamda Eskişehir'de bazı noktalarda arama yapılıyor. Arama yapılan noktalar arasında bir muvazzaf askerin evi de bulunuyor.

DAHA ÖNCE İZMİR'DE GÖREV YAPMIŞ

Alınan bilgiye göre, Eskişehir Adliyesi'nde görevli savcı ile Eskişehir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Terörle Mücadele ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadelesi Şubesi'ne bağlı ekipler, saat 10.00 sıralarında Eskişehir Hava Taktik Kuvvet Komutanlığı'nda görevli muvazzaf asker Ersin K.'nın Namık Kemal Sokak'taki evine geldi. Savcı ve polis, merkez komutanlığında görevli rütbeli askerlerle birlikte geldiği Ersin K.'nın ev'inde arama başlattı. Polisin burada bazı evraklar ile bilgisayar harddisklerini incelemeye aldığı kaydedildi. Ersin K.'nın daha önce İzmir'de görev yaptığı, bir süre önce de İzmir'den Eskişehir'e tayinin çıktığı öğrenildi.

Bu arada, kent merkezinde emekli bir askerin evinde de arama yapılıyor. Savcı ve polislerden oluşan ekipler, İstanbul Sokak'taki Nazlı Apartmanı'nda ikamet eden emekli asker Evren T.'nin evine geldi. Savcı ve polisler, merkez komutanlığına bağlı askerlerle birlikte burada da arama başlattı. Aramada bazı evraklar ile bilgisayar harddisklerine el kondu. Polis, söz konusu evrak ve harddiskleri incelemek üzere emniyete götürdü.

Öte yandan, evi aranan muvazzaf asker ile emekli asker hakkında gözaltı kararı olduğu iddia edildi. Şüphelilerin aramaların ardından gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirileceği, soruşturmanın yürütüldüğü İzmir'e götürüleceği belirtildi.