HAKKARİ"nin Çukurca İlçesi kırsalında konuşlu bir askeri birliğe paratonerinin kurulması sırasında belirlenmeyen bir nedenle meydana gelen patlamada 1 astsubay ve 1 er yaralandı.

PKK"nın kamplarından kaçan 2 kişi Şırnak"ta güvenlik güçlerine teslim olurken, Silopi ve Beytüşşebap ilçelerinde yapılan arazi aramalarında da PKK"ya ait çok sayıda silah, mühimmat ve gıda malzemesi bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Hakkari"nin Çukurca ilçesi dağlık arazi kesiminde konuşlu bir birliğin bölgesinde bulunan paratonerin topraklama işlevi gören bakır çubuklarının toprağa gömülmesi esnasında, nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana geldi. Patlama sonucu 1 astsubay ve 1 er yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

2 PKK'LI TESLİM OLDU

PKK"nın Kuzey Irak"taki kamplarından kaçan 2 kişi Şırnak"ın Silopi İlçesi'nde güvenlik güçlerine teslim olurken, yine Şırnak"ın Silopi ve Büytüşşebap ilçeleri kırsalında yürütülen arazi arama ve taramalarında 13 RPG-7 anti tank mühimmatı, 139 Kalaşnikof tüfek fişeği, 6 Kalaşnikof tüfek şarjörü, 1 el dürbünü, 250 kilo muhtelif gıda ve yaşam malzemesi bulundu.

HÜRRİYET