Avrasya Maratonu"nda köprünün üzerinde metrekareye en fazla 180 kilo düşmesi gerekirken bunun 3 kat fazlası düştü. Uzmanlar “Bu son olsun” dedi...

Avrasya Maratonu sırasında onbinlerce kişi Boğaziçi Köprüsü"nden geçme fırsatı yakaladı. Ancak bu sayı 100 bini de geçince sallanmaya başlayan emektar "köprü yıkılma tehlikesi atlattı" olarak da yorumlandı. Bu yoruma katılanlardan biri Boğaziçi Üniversitesi eski rektörü inşaat mühendisi Prof. Dr. Semih Tezcan. Bayındırlık Bakanlığı adına köprünün danışmanlığını üstlenen Tezcan, büyük bir faciadan dönüldüğünü belirterek şöyle konuştu: İnsanların köprüye koşmasıyla yük sınırı aşıldı. Boğaziçi Köprüsü"nün el kitabında, "Metrekareye düşen ağırlık 180 kiloyu geçemez" yazar. Bu ise metrekarede 2 kişiyi geçemez anlamına gelebilir. Ancak dünkü koşuda metrekareye 6-7 kişi denk geliyordu. Yarışa 100 bin kişinin katıldığı söyleniyor. 50 bin kişinin yani yarısının köprüden aynı anda geçtiğini düşünürsek dün büyük bir faciayı atlattığımızı söyleyebilirim. Köprüdeki direklerin sallanması bunun en önemli kanıtı. Vahşice sallanarak tehlikeyi avaz avaz bağırdı ama kimse anlamadı. Avrasya Maratonu yapılmaya devam etmeli ancak halkın geçişine izin verilmemeli. Köprü bir daha bu kadar insanı kaldırmaz..”

Asker adımı tehlike olur

Karayolları Genel Müdürlüğü"nün yaptığı açıklamada köprüde herhangi bir hasarın olmadığı belirtildi. Direklerin sallanmasının normal olduğunu belirten Karayolları, rezonans (salınım) olabilmesi için köprüdekilerin aynı anda askeri adımla yürüyerek tek bir frekans değeri oluşturması gerektiğini savundu. Açıklamada yayaların farklı hareket etmesi nedeniyle köprü direklerinin sallandığı belirtildi.

9"luk depreme dayanıklı

Başmühendis Ramazan Yüksel de “Boğaziçi Köprüsü 7 ila 9 şiddetindeki depreme dayanacak şekilde inşa edildi. Bu yüzden deprem anında köprüde bulunmak büyük şans” diye konuştu.



'Frekans hesabı yapılmalıydı'

İTÜ Yapı Anabilimdalı öğretim üyesi Prof. Dr Engin Orakdöğen: “170 bin kişinin köprü üzerinde olması önemli bir sorun oluşturmaz; sorun bu kadar kişinin yarattığı titreşimdir. Bu yükün bir frekansı var. Köprünün frekansı ile yükün oluşturduğu frekans birbirine yakınsa tehlikeli sonuçlar çıkabilir. Köprüdeki direklerin sallandığı görülüyordu. Bu durum köprünün zayıf olduğunu gösteren bir parametre değildir. Bir dahaki sefer için ya bu kadar insanı köprü üzerine çıkartmamak ya da bu kadar insanın yarattığı frekansı hesaplayıp köprünün bu frekanstan uzaklaştırılması gerekir ki bu çok masraflı bir iştir.”

Vatan