TBMM Genel Kurulunda, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasını Öngören Kanun Teklifinin 6 maddesi kabul edildi.

ASKERE ACI İZNİ KABUL EDİLDİ

AKP'li vekiller Kerim Özkul, Fatih Metin, Veysi Kaynak, Abdurrahman Arıcı, Ahmet Aydın, Abdullah Çalışkan, Zeki Karabayır ve Halil Maçızıoğlu tarafından hazırlanan kanun teklifinin ilgili maddesine göre, askerlik hizmeti sırasında anne, baba, kardeş, eş veya çocuğu vefat eden erlere, istemeleri halinde 10 gün izin verilebilecek. İzin, askerlik hizmetinden sayılacak.

YURTKUR YURTDIŞINDA DA YURT AÇABİLECEK

YURTKUR, Başbakanlığa bağlanacak. Başbakan, kurumun yönetimi ile ilgili yetkilerini gerekli gördüğü takdirde bir bakan aracılığıyla kullanabilecek. YURTKUR, yurt dışında da yurt kurabilecek. YURTKUR Genel Kurulunun Başkanı, Başbakan veya görevlendireceği Devlet Bakanı olacak.

YURTKUR Genel Müdürü ve yardımcıları da kurum Genel Kurulunda yer alacak. Genel Kurul, yılda bir yerine, iki yılda bir toplanacak. Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesinden itibaren, en geç 4 ay içinde olağanüstü Genel Kurul yapılacak, bu toplantıda Yönetim Kurulu belirlenecek. Olağan genel kurullara ilişkin süreç, bu tarihten itibaren başlayacak.

YURTKUR Genel Müdürlüğü, yurt dışında kuracağı yurtlarla ilgili “uzman müşavir” atayabilecek.