Meclis’te yıllardır tartışma konusu olan askeri taburun, güvenlik görevini Yeni Teşkilat Yasası ile polise devretmesinin ardından, tabur alanı ve birimlerini kimin kullanacağı konusunda tartışma yaşanıyor. Meclis içindeki taburu boşaltma işlemleri sürerken, tabur alanını kimin kullanacağına ilişkin kulisler tavan yaptı.

POLİS POLİGON İSTİYOR

Yıllardır tartışılan askeri tabur ile ilgili düzenleme 1 Aralık 2011 tarihinde yasalaşmıştı. Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen ancak Cumhurbaşkanı Gül’ün onayını bekleyen Teşkilat Yasası, Meclis yerleşkesi içindeki taburu kaldırdı. Tasarının ilk şeklinde askeri taburun 2015 yılında çıkartılması öngörülüyordu. Ancak yapılan değişiklikle askeri taburun hemen boşaltılması kararlaştırıldı. Askeri taburun kaldırılmasının ardından yeni gündem ise yerleşke içinde yer sıkıntısı çekilmesi nedeniyle bir anda cazibe merkezi haline gelen tabur alanını ve binaları kimin kullanacağı konusu oldu. Bu alanlaramilletvekilleri için yeni odalar yapılması planlanıyordu. Polis ise tüm birimlerinin, içinde atış poligonu da bulunan taburda toplanmasını istiyor. Meclis komisyon toplantı salonlarının darlığından kaynaklanan yer sıkıntısı nedeniyle komisyonların burada toplanması önerisi de yapıldı.

VEKİLLERDEN ‘OTEL YAPIN’ ÖNERİSİ

Bazı milletvekilleri, taburun vekillerin sosyal etkinliklerine tahsis edilmesini isterken, bazıları iseMeclis Başkanı Cemil Çiçek’e dinlenme tesisi ve otel önerisi yaptı. Meclis’in yeni cazibe merkezi ile ilgili son karar, Meclis Başkanı Çiçek ve bürokratların ortak toplantısının ardından verilecek.

HABER: Ezelhan ÜSTÜNKAYA/BUGÜN GAZETESİ