3 yıl önce evine askerlik çağrı pusulası gelen Gönül Purçu, bayan olmasına rağmen asker kaçağı muamelesi gördüğü için psikolojisinin bozulduğunu belirtti.
Kısa bir süre önce evine gelen polisleri karşısında gören ve asker kaçağı olduğunu öğrenen 2 çocuk annesi Gönül Purçu; korktuğunu ve şaşırdığını söyledi. Söke"de geçimini ailesi ile birlikte hasır şemsiye yaparak kazanan Gönül Purçu, Nüfus Müdürlüğü tarafından yapılan hatanın kendisine yüklenmeye çalışıldığını belirterek, yanlışlığın düzeltilmesi için mahkemeye gidecek parasının dahi olmadığını söyledi.
2 Kızı ve eşi Celal Purçu da bu olay karşısında çok şaşırdıklarını belirtirken; yapılan yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini istiyorlar. Kayıtlarda "Asker kaçağı" olarak görünen Gönül Purçu başına gelen trajikomik olay nedeniyle artık çevresindeki herkesin alay konusu olduğunu belirtiyor.
İlçe Nüfus Müdürlüğü de bu duruma çok şaşırırken; hatanın, Gönül hanımın doğum kaydının "erkek" olarak yazılmasından kaynaklandığını belirtiyorlar. Bu güne kadar online kayıt sisteminde hatanın görülememesinin şaşırtıcı bir durum olduğu da belirtiliyor.
Asker kaçağı olduğu gerekçesi eve gelen güvenlik güçlerinin aradıkları asker kaçağının bir bayan olduğunu görünce şaşırdıklarını belirten Gönül Purçu, “Emniyet mensuplarına Gönül Purçu olduğumu söyleyince onlar da şaşırdı. Evlenme cüzdanımız var ve kimliğim de pembe. Buna rağmen erkek görünmeme ve asker kaçağı olarak aranmama anlam veremedim. Çünkü hep nüfus cüzdanım pembeydi ve kadın yazıyordu. 3 yıl önce kimliğimi yenilemiştim. Bana yine pembe nüfus cüzdanı verildi” dedi.
ASKER OLMAYA HAZIRIM
Kadınların da asker olduğunu hatta vatan uğruna şehit düşen kadınların olduğunu söyleyen Gönül Purçu; “Ben de askerlik yapabilirim. Hatta vatanım için şehit düşmeye de hazırım. Ancak böylesine komik bir şekilde değil. İstenirse askerlik görevi de yaparım” dedi.
ASKER KAÇAĞI GÖNÜL"ÜN BABASI DA ŞAŞKIN
Aslen Uşaklı olduğunu ancak kızı Gönül Purçu"nun Aydın"ın Nazilli ilçesinde dünyaya geldiğini belirten 61 yaşındaki Baba Musa Duran; “Gönül Nazilli"de doğdu ancak daha sonra uzun süre kaldığımız Yatağan"da nüfusa kaydını yaptırdık. Kızıma bakınca erke mi, kadın mı olduğu belli. Evli ve 2 çocuk annesi kadın nasıl olurda erkek görülür. Bu yanlış Nüfus Müdürlüğü"nündür. Yanlışlığın düzeltilerek kızımın rahat bırakılmasını istiyorum” dedi.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE DAVA AÇMASI GEREKİYOR
Söke İlçe Nüfus Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre; Gönül Purçu"nun dava açması gerektiği belirtildi. “Nüfus kayıtlarında erkek olarak görünen ve asker kaçağı durumunda olan Gönül Purçu"nun mahkemeden cinsiyet tahsisi istemiyle dava açıp, hatanın düzeltilmesini talep etmesi gerekiyor” denildi.